Aakjær overlader Hornslet solo til Fischer og flytter selv til Ebeltoft

Socialdemokratiets gruppeformand har solgt sit hus i Hornslet og flytter ind på Kometvej i Ebeltoft. Det betyder også, at han skifter partiforening og overlader Hornslet til hans soul brother, Jan Fischer.

Artiklens øverste billede
Michael Aakjær er flyttet fra Hornslet til Ebeltoft, og er sikkert den socialdemokrat i Byrådet, som partiforeningen i Ebeltoft længes efter. Foto: Lars Norman Thomsen

Den socialdemoktatiske partiforening i Ebeltoft var grædefærdige efter kommunalvalget i december.

For første gang i Syddjurs historien var det ikke lykkedes at få en socialdemokrat med rod i det Ebeltoft’ske valgt ind i Byrådet.

Det er historien om, at fire børn, der flyver fra reden eller er på vej til det, og et alt for stort hus, som så alligevel måske er for lille, fordi fire børn også får kærester

Michael Aakjær

Men måske får de gæve socialdemokrater i Ebeltoft og opland nu en åbenbaring i form af partiets gruppeformand i byrådssalen, Michael Aakjær, der har rykket teltpælene op i Hornslet og plantet dem solidt på Kometvej i Ebeltoft i stedet.

Flytningen er der intet dramatisk i.

»Det er historien om, at fire børn, der flyver fra reden eller er på vej til det, og et alt for stort hus, som så alligevel måske er for lille, fordi fire børn også får kærester,« fortæller Michael Aakjær.

»Min kone og jeg kiggede os først for i Hornslet, men her er priserne jo på himmelflugt, så i stedet søgte vi i hele Syddjurs, og på denne måde kom det for os ideelle hus frem i Ebeltoft. Det passede lige til os, og derfor flyttede vi i søndags.«

Skifter partiforening

Michael Aakjær, der styrer gruppen i Byrådet, og er sparring til borgmester Michael Stegger Jensen sammen med politisk idegenerator Ole Hansen, forventer, at han snarest skifter medlemskortet til Socialdemokratiet Syddjurs Vest ud med med et tilsvarende til Socialdemokratiet Ebeltoft og Omegn.

»Jeg har ikke gjort det endnu, men det vil være både naturligt og ordentligt at få det gjort,« siger Michael Aakjær.

Han arbejder til daglig som leder af Den sikrede behandlingsinstitution Grenen i Glesborg.

Grenen i Glesborg er en del af Specialområde Kriminalitetstruede og Dømte Børn og Unge (DOK, i Socialområdet i Region Midtjylland).

DOK består af behandlingsinstitutionerne: Grenen-Glesborg, Grenen-Daltrup, Koglen og MultifunC.

Michael Aakjær er som afdelingsleder en del af den samlede ledelse i DOK.

Ebeltofts stemme?

Michael Aakjær, 53, griner til spørgsmålet, om han nu kommer dumpende til Ebeltoft og melder sig klar til som en anden kamæleon at være den socialdemokrat i Byrådet, som partiforeningen savner.

»Ha, ha...det skal du næsten spørge partiforeningen om,« lyder det med et kæmpestort grin.

»Jeg er egentlig meget skuffet over, at du først ringer nu. Da Morten Siig Henriksen (byrådsmedlem for SF) flyttede fra Hornslet til Ebeltoft, skrev du det næsten før, at flytningen var sket.«

Forsøget på at undertrykke endnu et grin mislykkedes totalt.

- Hvordan ser du på at at samle de to socialdemokratiske partiforeninger i Syddjurs til en? I Ebeltoft er de ikke så hooked på ideen?

»Jeg er neutral og har respekt for begge synspunkter. Jeg kan sagtens forstå medlemmerne i Ebeltoft og deres frygt for, at når man gør ting større, så forsvinder det lokale engagement og dermed også medlemmerne. Der forestår et arbejde i baglandet i øjeblikket, og jeg vil respektere de anbefalinger, som gruppen, der arbejder med de her ting, kommer frem til.«

Fischer tager Hornslet

Det hedder sig, at det i sin tid var partifællen Jan Fischer, der opfandt Michael Aakjær og fik ham gjort interesseret i lokalpoltik.

Derfor er spørgsmålet nu, om Michael Aakjær helt overlader domænet Hornslet til Jan Fischer.

»Det kan du godt sige, men mon ikke vi fortsætter med at snakke sammen og vende tingene, som vi har gjort hidtil,« siger Michael Aakjær.

- Du har tidligere fortalt, at Socialdemokratiet vil evaluere den måde, som I har organiseret gruppearbejdet i den socialdemokratiske byrådsgruppe med både gruppeformand og politisk idegenerator efter et halvt år. Er I klar til at gøre det?

»Det kommer til at ske på vores sommergruppemøde i august.«

Her forventes det også afklaret, om Socialdemokratiet vil lukke Enhedslistens to byrådsmedlemmer og Radikale Venstres ene fast ind i gruppevarmen.

I det første halve år har Socialdemokratiet valgt at køre solo på gruppemøderne for ikke at blive skudt i skoene af den blå fløj, at partiets beslutninger i et større omfang først er blevet syretestet af Enhedslistens skarpe politiske trendsætter Jesper Yde Knudsen.

Ideernes krise i politik

Rutinerede iaggtagere af Syddjurs politik kan med god ret påstå, at det første halve år, siden et nyt byråd tiltrådte, ikke ligefrem har været en dans på politiske gløder. Ingen har magtet at tage turen op i det højeste politiske luftlag.

Fraværet af en lokalpolitisk idedebat har været det mest opsigtsvækkende. Antallet af gabende kedsommelige orienteringssager, som kun interesserer en nørd og hans hund, har været i overtal, og det har været umuligt at glæde sig over, at en politiker bare siger noget opsigtsvækkende, som ikke kunne siges over kaffen i en gymnastikforenings bestyrelse.

Det medgiver Michael Aakjær, selvom han ikke skal stå på mål for ordvalget.

»Det har været meget roligt i de første seks måneder, det må jeg indrømme, og jeg er da meget spændt på fortsættelsen, når vi nu skal til at forhandle næste års budget efter sommerferien. Med de rammer, der er meldt ud på forhånd, kan vi næsten kun skuffe både, når det gælder service og anlæg, men lad os nu se, hvad udspillet bliver, også fra de borgerlige partier. Gad vide, om det har noget i støbeskeen?,« siger Aakjær, den nye Ebeltoft socialdemokrat, der som en anden David Bowie i skikkelse af Major Tom, jævnfør singlen, ’Space Oddity’, er kommet til byen med et aldersgennemsnit i topklasse fra en anden planet.


Med de rammer, der er meldt ud på forhånd, kan vi næsten kun skuffe både, når det gælder service og anlæg, men lad os nu se, hvad udspillet bliver, også fra de borgerlige partier.

Michael Aakjær
Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.