Steffen Brandt solo er bedre end en tur i tivoli

Over to aftener på Fuglsøcentret i september vil Syddjurs Byråd takke kommunens medarbejdere som har været med til at bringe kommunen godt gennem Covid-19 pandemien i 2020 og 2021.

Artiklens øverste billede
Steffen Brandt, netop fyldt 69, synger fra sit store sangkatalog to dage i september på Fulgsøcentret, når politikerne siger medarbejderne tak for to års heroisk indsats under pandemien. Arkivfoto

»Det er ikke nok med et honninghjerte eller en tur i tivoli.«

Sådan lød det fra en af de fremmødte, da borgmester Michael Stegger Jensen (S) inviterede til åbent kontor i midten af Rønde i caféen på Lillerupparken i marts.

Her dukkede et par håndfulde repræsentanter for sygeplejersker og SOSU’er, hjælpere og assistenter, alle ansatte i Syddjurs Kommune, op for at overrække knap 500 underskrifter til borgmesteren.

Årsagen til det store fremmøde og underskrifterne var en artikel i Fagbladet FOA 17. marts 2022, hvor borgmesteren bl.a. blev citeret for følgende:

»Kommer der 500 medarbejdere og kræver mere i løn, så er vi nødt til at lytte til det.«

De mange fremmødte gav tillige udtryk for skuffelse over manglende politisk anerkendelse for det arbejde, de havde udført som frontpersonale, mens pandemien var på sit højeste.

Der var her, at bemærkningen om honningkager og en tur i tivoli faldt.

Steffen Brandt i stedet

Nu bliver samtlige ansatte imidlertid gjort honnør for med manér. Bedre sent end aldrig.

Det sker mandag 5. og tirsdag 6. september 2022 i aftenstunden på Fuglsøcentret.

Her dukker TV-2 forsangeren Steffen Brandt op med sin guitar og stemme begge aftener og spiller løs fra sit store sangkatalog.

Samme Steffen Brandt og TV2 var også hovednavnet ved den velbesøgte koncert i 2007 på Sdr. Stegeløkkearealet i Rønde med udsigt til Kalø Slotsruin, hvor Syddjurs Kommune formelt blev indviet som ny storkommune.

Det er Økonomiudvalget, der som personaleudvalg inviterer i september med back-up fra det samlede byråd.

I sidste uge blev der udsendt invitationer til alle kommunens afdelinger, ligesom der udsendes sms’er og arbejdspladserne får tilsendt plakat pr. mail til print og ophængning lokalt.

900 gæster pr. aften

Der kan deltage op til 900 gæster pr. aften til de to arrangementer. Hvis der viser sig at være så stor interesse, at der er behov for en tredje aften på Fuglsøcentret, tages der stilling til det.

Over 3.000 medarbejdere får deres udkomme fra Syddjurs Kommune.

Hvis alle 1.800 pladser besættes, vil udgiften lyde på godt 800.000 kr. Finansieringen forventes at kunne afholdes indenfor de bevillinger, der allerede er afsat i budgettet.

Borgmester Michael Stegger Jensen (S), født formand for Økonomiudvalget, udtaler i en pressemeddelelse, som Syddjurs Kommune har udsendt om arrangementet:

»Vi ønsker at skabe nogle gode, festlige rammer for, at medarbejderne kan mødes og hygge sig på tværs af afdelinger, fagligheder og geografi. Vores ansatte fortjener en særlig oplevelse, for de leverer en flot indsats hver eneste dag og ikke mindst i tiden under Covid-19, hvor der blev udvist stor fleksibilitet, iderigdom og engagement.«

Kys det nu det satans liv

Hvorvidt de mange, der mødte op hos borgmesteren i Rønde i marts og udtrykte deres utilfredshed med deres lønforhold, nu er glimrende tilfredse med at blive påskønnet for deres indsats under pandemien med lækkert mad og rockmusik fra øverste hylde, melder historien ikke noget om.

Måske istemmer de i stedet blot med Steffen Brandt, når han synger en af de bedste TV2 sange til dato:

Kys det nu, det satans liv

Og grib det, fang det, før det er forbi

Åh-åh

Ja, kys mig nu, godnat, farvel

Og gå, nej ta’ og bli’ alligevel

Åh-åh

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.