Syddjurs Kommunes økonomiske vismand skifter til Hedensted

45-årige Thomas Møller Palner tiltræder 1. august stillingen som direktør i Hedensted Kommune med ansvar for Økonomi, Personale og IT.

Artiklens øverste billede
Thomas Møller Palner er snart fortid hos Syddjurs Kommune. Den økonomiske vismand skifter 1. august til en direktørstilling hos Hedensted Kommune.

Syddjurs Kommune går til de kommende budgetforhandlinger uden kommunens økonomiske orakel, Thomas Møller Palner.

Han, der ellers er kommunens hotteste bud på et regneark med et menneskeligt ansigt, og ham der magter kunsten at overskue et kommunalt bruttobudget på over 3 mia. kroner, skifter 1. august til en direktørstilling ved Hedensted Kommune. Det konfirmerede kommunalbestyrelsen i Hedensted på kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften.

Thomas Møller Palner kan blandt andet trække på ca. 12 års erfaring som kommunal økonomichef/stabschef.

I Syddjurs er han stabschef med de samme ansvarsområder, som han nu får i Hedensted Kommune.

Han har tidligere i Syddjurs Kommune også været økonomichef og konstitueret direktør med særligt ansvar for beskæftigelses- og jobcenterområdet.

Thomas Møller Palner er uddannet Cand. scient. pol fra Aarhus Universitet og har senere suppleret med en diplomuddannelse i ledelse + HD 1. del.

Han havde frem til sin ansættelse i Syddjurs i 2015 arbejdet i Vesthimmerlands, Billund og Aarhus kommuner med en enkelt afstikker til det private undervejs, som seniorkonsulent hos Deloitte.

Han er regionsvalgt formand for Økonomidirektørforeningen i Midtjylland(ØDF), medlem af hovedbestyrelsen og en del af KL’s nationale netværk for økonomichefer og –direktører.

Socialt fællesskab

Thomas Møller Palner, der dagen inden han tiltræder sin nye stilling i Hedensted Kommune, når at runde de 46 år, er født i Varde men har siden 2008 boet i Brabrand ved Aarhus sammen med hustruen Sanne og parrets to døtre.

»Hedensted Kommune er for mig en særdeles attraktiv og dynamisk kommune i en positiv udvikling både erhvervs-, beskæftigelses- og befolkningsmæssigt. Jeg mener, at den justerede administrative organisering giver rigtig god mening, og den glæder jeg mig til at blive en del af. Jeg er særligt opmærksom på, at vores medarbejdere er kommunens vigtigste ressource. I en tid med helt særlige rekrutteringsmæssige udfordringer har kommunerne en kæmpe opgave foran sig i de kommende år med at tiltrække, fastholde og udvikle kompetent, engageret personale. Det nye stabsområde i Hedensted Kommune vil jeg som noget af det første prioritere at samle om en fælles, faglig ambition og et socialt fællesskab,« lyder Thomas Møller Palners programerklæring til Hedensted Kommunes hjemmeside.

Intermezzo

Da der i 2020 var sæson for fyringer i det øverste ledelseslag i Syddjurs Kommune, som kulminerede i juni med fyringen af kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen, efterlod det et tomrum i den kommunale organsisation og et par ’huller i osten’, som blev forsøgt udfyldt med et par rokader i det øverste ledelseslag.

Her blev Thomas Møller Palner udnævnt til konstitueret direktør med reference til beskæftigelsesområdet. Tillige fortsatte han med at varetage jobbet som stabschef for Budget og analyse, Finans og indkøb og IT og Digitalisering samt HR og Løn.

Thomas Møller Palner refererede som afdelingschef direkte til den fyrede Jesper Hosbond Jensen, og de to havde et godt samarbejde.

Palner var således ikke en del af det omklædningsrum bestående af direktører og afdelingschefer, som Jesper Hosbond Jensen tabte og gjorde, at der ikke var andre muligheder for Økonomiudvalget end at give ham silkesnoren.

Det hed sig, at det var Syddjurs økonomiens katastrofale udvikling i løbet af efteråret 2019 og foråret 2020, hvor bunden var ved at blive slået ud af den kommunale kasse, der fik Økonomiudvalget til at give kommunaldirektøren silkesnoren.

En sandhed har mange fædre. Jesper Hosbond Jensen havde inden da været frontløber for det genåbnede Budget 2020, der skulle rette op på kursen og som også gjorde det, understøttet af en række udefrakommende økonomiske forhold.

Thomas Møller Palners tid som konstitueret direktør stoppede, da den nuværende direktion blev åbenbaret i løbet af 2021, og det vides ikke, om han var ansøger til at blive det fjerde hjul i direktionen som netop nu er blevet besat af Anders Blæsbjerg Baun, der begynder efter endt sommerferie som direktør for sundhed og dannelse hos Syddjurs Kommune.

Som Thomas Møller Palner og Anders Blæsbjerg Baun når således ikke at få deres veje til at krydses - i hvert fald ikke i Syddjurs.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.