Nye Borgerlige har valgt folketingskandidat på Djursland

Kampen om titlen som folketingskandidat for Nye Borgerlige på Djursland er afgjort. Den stod mellem partiets to lokalpolitikere, Jens Kannegaard Lundager og Laila Sortland.

Artiklens øverste billede
Jens Kannegaard Lundager, kommunalpolitiker i Norddjurs, bliver Djurskredsens kandidat i Østjyllands Storkreds for Nye Borgerlige. Arkivfoto: Simon Carlson

Der var 18 stemmer til Jens Kannegaard Lundager, som sidder i Norddjurs Kommunalbestyrelse, og ni til Laila Sortland, som sidder i Syddjurs Byråd, da Nye Borgerlige forleden var samlet for at vælge folketingskandidat i Djurskredsen.

Dermed vandt Jens Kannegaard Lundager en sikker sejr.

Han har en fortid som medlem af Socialdemokratiet og siden Dansk Folkeparti. Han var således kandidat for førstnævnte ved det allerførste valg til Syddjurs Kommune tilbage i 2005, ligesom han var på listen i Norddjurs ved kommunalvalget i 2017 for Dansk Folkeparti. Begge gange uden at blive valgt.

Laila Sortland, der har været opstillet til Folketinget før i sin tid som medlem af Dansk Folkeparti, måtte se Jens Kannegaard Lundager løbe med titlen som Djurskredsens folketingskandidat. Pressefoto


Ved det seneste kommunalvalg i 2021 var Jens Kannegaard Lundager spidskandidat for Nye Borgerlige i Norddjurs og med 460 stemmer lykkedes det i tredje forsøg at komme med i de hellige haller.

Pengene skal følge borgeren, kun på den måde kan vi få frihed, til at vælge de velfærdsydelser som passer til os personlig, og ikke tankegangen one-size-fits-all.

Jens Kannegaard Lundager, Nye Borgerliges nyvalgte folketingskandidat

Klar til kamp

Folketingsvalget kommer tættere og tættere på for hver dag, der går.

Derfor er Jens Kannegaard Lundager ved at ruste sig til valgkamp.

På opstillingsmødet oplistede han sine mærkesager.

Lundager har ligesom mange andre med ham et ønske om at få E45 ført helt ud til spidsen af Djursland og forbi Aarhus Lufthavn. Endvidere en såkaldt 2 i 1 løsning fra Randers til Grenaa.

»Begge løsninger vil være til glæde og gavn for alle på Djursland, både alle der bor her, pendlere og ikke mindst virksomhederne. Det vil være afgørende, hvis vi skal sikre vækst og fortsat udvikling på Djursland,« lyder det fra Nye Borgerliges bud på en stemme fra Djursland på Christiansborg.

Lundager vil også have fjernet, hvad han kalder »unødvendigt frås og bureaukrati.«

»Der er alt for mange råd, udvalg og styrelser. Vi lever i et DJØF’iseret samfund. Pengene skal følge borgeren, kun på den måde kan vi få frihed til at vælge de velfærdsydelser som passer til os personlig, og ikke tankegangen one-size-fits-all,« fastslår Jens Kannegaard Lundager.

Han vil gøre op med den »forfejlede tankegang, at solceller og vindmøller alene kan redde vores energiforsyning.«

I stedet skal nye kernekraftteknologier, såsom Danske Seaborg Technologies (en ny type reaktorteknologi baseret på flydende salt, red.) fremmes.

Forsigtige udsagn

Når det gælder de store velfærdsområder, har Jens Kannegaard Lundager også dagsordener, der vil gøre op med, hvad der lige nu gælder på bjerget.

Handicapområdet skal væk fra kommunerne og overtages af staten, det skal ikke være ens bopæl, der afgør hvilken hjælp man får.

På skoleområdet vil han gøre op med den nuværende inklusionstankegang.

»Vi skal stoppe med at lave skoler, som børnene skal passe ind i og i stedet lave skoler som passer til vores børn,« lyder det slagordsagtigt.

På ældreområdet vil Lundager sørge for ordentlig pleje og omsorg til de som har været med til at opbygge vores velfærdssamfund

»Vi kan ikke være andet bekendt, vi skal også sørge for ordentlige arbejdsforhold for de ansatte,« siger Nye Borgerliges nyvalgte folketingskandidat på Djursland.

Benytter man ’ikke-metoden’ på de to sidste programpunkter, skole- og ældreområdet, træder det tydeligt frem, at ingen partier, fra venstrefløj til højre, vil modsige ham.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.