Hornslet Skole skal også i fremtiden kun have en øverste chef

Søndag er der deadline for vordende skoleledere på Hornslet Skole til at sende en ansøgning.

Artiklens øverste billede
Hornslets Skoles kommende leder bliver både chef for indskoling og udskoling, når den nuværende skole skilles ad på to matrikler. Arkivfoto

»Kan du se potentialerne i at blive leder for en af landets største skoler? Og vil du gerne være en bærende drivkraft på en skole, der balancerer mellem fastholdelsen af lange og stærke traditioner og en kontinuerlig udvikling af fremtidens skole, hvor fagligheden sættes højt og hvor der er plads til alle børn?«

Hvis du kan svare ubetinget ja til denne indgangsbøn i jobopslaget for en kommende skoleleder på Hornslet, så bør der ringe en klokke.

Søndag 14. august er det sidste frist for at aflevere en ansøgning.

Skolelederjobbet på den klart største skole i Syddjurs bliver ledigt, når den nuværende chef, Bitter Rasmussen, stempler ud for sidste gang inden så længe.

1. oktober 2022 forventes det, at en ny i stolen er klar til »En der er modig nok til selv at tage chancer og gå forrest, og som tør støtte op omkring forandringer og formidle ro og stabilitet, selv når forandringerne møder modstand,« som det formuleres i jobopslaget.

Udskoling klar i 2025

Hornslet Skole er opdelt i en basisskole 0.- 5. årgang og en udskoling 6.- 9. årgang med 3-5 spor på hver årgang.

Med sine 870 elever og 95 medarbejdere er Hornslet Skole en af landets allerstørste skoler.

Hornslet, der er godt på vej til at blive kommunens største by, er estimeret til at vokse fra de nuværende godt 6.000 indbyggere til 9.000 i 2035.

Byrådet har derfor besluttet at bygge ny skole og efterfølgende modernisere den nuværende skolebygning. En ny udskoling ved Hornslet Hallerne er der taget de første skridt til.

Udskolingen forventes klar i 2025, hvorefter moderniseringen af den ’gamle’ skole sættes i værk.

En chef - også i fremtiden

At udskoling og indskoling kommer til at ligge på to forskellige matrikler, betyder ikke noget i forhold til ansættelsen af en ny skoleleder.

Den kommende struktur betyder ikke, at der skal ansættes to skoleledere, fortæller Børn og Læringschef Per Viggo Larsen, Syddjurs Kommune.

»Hornslet Skole fortsætter med at være en skole med en leder fremover, og selvfølgelig en afdelingsleder hvert sted. Det er vigtigt, at der en tydelig kobling indskoling og udskoling imellem, og det sikrer vi med en leder og en bestyrelse,« siger Per Viggo Larsen.

Skoleledelsen består for nuværende ud over skolelederen af tre pædagogiske ledere, to i Basisskolen og SFO, viceskolelederen i udskolingen, samt en administrativ leder og en souschef i SFO-en.

Børn og Læringschefen har ansættelseskompetencen. Det fremgår af Syddjurs Kommunes kompetenceplan, men Per Viggo Larsen lytter naturligvis i udstrakt grad til den indstilling, som ansættelsesudvalget leverer til ham.

Konsulentfirmaet MUUSMANN A/S er inde over ansættelsen og styrer forløbet. Som det er kutyme ved den slags ansættelser skal kandidater til stillingen være indstillet på at gennemføre en volumniøs ledelsestest hos MUUSMANN.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.