Danmarksdemokraterne og Inger Støjberg har fået hul igennem til Esby på Helgenæs

Erik Engholm Poulsen, som driver et landbrug på 300 ha. ved Esby og har en fortid i det hedengangne Aarhus Amtsråd for Venstre, stiller op for Danmarksdemokraterne ved det forestående folketingsvalg.

Artiklens øverste billede
To jyder, to tidligere medlem af Venstre og nu sammen hos Danmarksdemokraterne, Ering Engholm Poulsen fra Esby på Helgenæs og Inger Støjberg fra Hadsund. Pressefoto

Erik Engholm Poulsen, landmand på Helgenæs og formand for Danske Halmleverandører, stiller op som kandidat til Folketinget for himmelstormeren, ifølge meningsmålingerne, Inger Støjbergs nye Danmarksdemokraterne i Østjyllands Storkreds.

Erik Engholm Poulsen har tidligere været aktiv i Venstre og sad i en periode som amtspolitiker og udvalgsformand for Miljø og trafikudvalget, i det daværende Århus Amt. Det er dog første gang, han stiller op til Folketinget.

Jeg ser gerne, at vi får politik tilbage på et jordnært niveau, hvor politiske løsninger bliver direkte til gavn for danskerne og danskernes hverdag.

Erik Engholm Poulsen

Ved jorden at blive

Landmanden fra Esby er faldet pladask for Inger Støjbergs tilgang til politik.

»Danmarksdemokraterne passer som fod i hose til mig og det, jeg gerne står for og arbejder for. Jeg synes godt om Inger Støjbergs jordnære tone og udstråling. Hun taler direkte til danskerne som de er flest. Jeg er selv autodidakt som politiker og glemmer ikke, hvor jeg kommer fra,« lyder det fra Erik Engholm Poulsen.

»Jeg ser gerne, at vi får politik tilbage på et jordnært niveau, hvor politiske løsninger bliver direkte til gavn for danskerne og danskernes hverdag.«

Klima og energi

Erik Engholm Poulsen fremhæver klima- og energipolitik som et politisk felt, der interesserer ham, og som han vil arbejde med, hvis han kommer i Folketinget.

»Som halmformand er klima- og energiområdet et hjertebarn for mig. Jeg vil gerne være med til at finde løsninger på den situation, vi står i med voldsomme høje energipriser. For mig er der slet ingen tvivl om, at landbrugets biomasse skal endnu mere i spil, så vi hjælper både os selv og hele samfundet. Landbruget er en del af løsningen i energipolitikken – den sammenhæng vil jeg bruge politisk,« siger Erik Engholm Poulsen.

»Trafik og infrastruktur er også et fokusområde for mig. Jeg ser gerne, at vi når godt ud til landdistrikterne og yderområderne i Danmark, så vi kan nyde godt af hele vores smukke land. Jeg synes, vi skal bevare og forbedre produktionsmulighederne og forholdene i Danmark, for såvel store som små virksomheder og bestemt også landbruget.«

Stærke i Jylland

En nylig analyse af vælgerprofilerne foretaget af professor Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet, for Altinget viser, at næsten 70 procent af Danmarksdemokraternes vælgere er mere end 50 år. Det er en overrepræsentation sammenlignet med det samlede vælgerkorps.

Ifølge Altingets geografiske prognose er partiet især populært i Jylland. 12 ud af de 19 mandater, Danmarksdemokraterne står til at få, vil partiet hente i de fire jyske storkredse, herunder Østjyland, hvor Erik Engholm Poulsen opstiller.

Derfor vejrer Erik Enholm Poulsen da også morgenluft, når det gælder hans egne chancer for at komme med blandt de 179 mænd og kvinder på Christiansborg efter valget.

»Jeg mener, jeg har en reel mulighed, men det forudsætter, at de østjyske vælgere vil bakke mig op, og stemme personligt på en kandidat som mig, der vil skabe løsninger,« lyder det appellerende.

Datter kampagneleder

Han har allieret sig med sin ældste datter til valgkampen. Hun har lovet at være kamppagneleder.

Erik Enholm Poulsen forudser en travl tid, hvor det er op til ham selv at komme over isen i forsøget på at ramme tilpas med vælgere til, at hans felttog mod Christiansborg bliver mere end en overnight sensation.

Hos Danmarksdemokraterne fører man valgkamp efter princippet ’selvgjort er velgjort’, ifølge Erik Engholm Poulsen, så han forudser travle uger, når statsministeren trykker på valgknappen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.