Syddjurs Kommune har fornuftigvis kigget i egne rækker

Castingen af familiechefer hos Syddjurs Kommune har set udefra ikke været vellykket. Siden 2020 har tre chefer således fået silkesnoren, og derfor er det forståeligt, at man lige klapper den berømte hest og i første omgang løfter en af sine egne op som konstitueret familiechef.

Artiklens øverste billede
Mette Thomsen bliver fra årsskiftet konstitueret i stillingen som Familiechef. Hun er hentet i egne rækker og skal sikre det svært styrbare område arbejdsro og kontinuitet. Pressefoto

Stillingen som Familiechef i Syddjurs Kommune har været ledig siden juli 2022, hvor Claus Friis Lange fik besked på at rydde sit skrivebord.

Han var den sidste i en række på tre familiechefer, der siden 2020 er blevet vejet og fundet for lette i forhold til at være styrmand for det vanskeligt styrbare familieområde.

Derfor farer Syddjurs Kommunes direktion nu frem med list og lempe.

Direktør for Job og Velfærd Katrine Axél har varetaget posten siden Claus Friis Langes afgang.

Det har vi stor tillid til, at Mette Thomsen kan være med til at levere og give hele familieområdet. Vi har i den periode, hvor hun været ved os fået et rigtig godt indtryk af hende.

Kommunaldirektør Rasmus Møller

»I en situation, hvor der fortsat er stor opmærksomhed på at sikre stabilitet på familieområdet, er det besluttet at vente med et genopslag af stillingen som Familiechef,« forklares det i en pressemeddelelse.

Derfor konstitueres Mette Thomsen fra egne rækker som Familiechef fra 1. januar til 1. november 2023. Mette Thomsen er i øjeblikket myndighedsleder i familierådgivningscenteret, hvor hun har været siden oktober 2021.

Hun er oprindeligt uddannet socialrådgiver og har haft ledende stillinger inden for området i både Skanderborg og Odder Kommuner.

»Vi er i en situation, hvor vi fortsat har stort fokus på at sikre faglig og økonomisk ledelse af området. Familieområdet er udfordret og vi er midt i en proces med at sikre stabilitet. Derfor er jeg meget tilfreds med, at Mette Thomsen har taget mod tilbuddet om en længere konstituering hen over 2023. Det vil give os den nødvendig ro og stabilitet på området, frem mod opslag af stillingen i efteråret 2023,«. lyder det fra Mette Thomsens chef, Katrine Axél.

Kommunaldirektør Rasmus Møller bekræfter overfor Adresseavisen, at der netop er behov for arbejdsro og kontinuitet på det store familieområde.

»Det har vi stor tillid til, at Mette Thomsen kan være med til at levere og give hele familieområdet. Vi har i den periode, hvor hun været ved os fået et rigtig godt indtryk af hende,« siger kommunaldirektøren.

Sporene skræmmer

Mette Thomsen får fra årsskiftet og næsten hele 2023 ud lejlighed til at udfolde sine evner, og hun vil stå stærkt, hvis hun leverer skarpt, især økonomisk. Det kan meget vel ende med, at hun kan fjerne konstitueret og i stedet blot skrive familiechef på sit signaturkort om et års tid.

Mette Thomsen kender fortiden, ellers repeterer vi den her:

Claus Friis Lange tiltrådte som ny Familiechef i Syddjurs Kommune 1. januar 2022. Han, der var uddannet jurist, kom fra en stilling som chef for Børn- og familie i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor han havde været ansat siden 2015. Ud over børn- og familieområdet troppede han op med ledelseserfaring inden for børne-, unge-, fritids- og kulturområdet.

Efter seks måneder var han fortid hos Syddjurs Kommune.

Han tog over efter Anne Mette Have Rasmussen, som kom med 14 års kommunal ledererfaring, da hun 1. oktober 2020 begyndte som ny chef for Social og Familie i Syddjurs Kommune.

Familiechefen kom fra en stilling som AUA (arbejde, undervisning og aktivitet) – Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte i Horsens Kommune, hvor hun var driftsleder for 5 afdelingsledere og 150 medarbejdere.

Hun dukkede op med en uddannelse som cand. merc. i strategi, organisation og ledelse fra CBS og en efteruddannelse i innovationsledelse fra INSEAD. Anne Mette Have Rasmussen, havde også ledererfaring med fra Skanderborg Kommune.

11 måneder blev det til, før hun fik silkesnoren.

Christina Kaae, der var Familiechef i perioden marts 2014 - januar 2020 og herefter i et par måneder Social og Familiechef, blev bedt om at stoppe sit virke med udgangen af februar 2020.

»I gensidig forståelse med direktionen i Syddjurs Kommune,« var den faste vending, der stod at læse i den udsendte pressemeddelelse i forbindelse med alle tre afskedigelser. I den slags prekære sager benytter man sig af sproglige eufemismer i respekt for det skete.

Netop i 2020 blev der luftet ud på chefgangene. I slutningen af april 2020 var det chef for Erhverv og Beskæftigelse Mette Vestergaard Byskov, der blev gået. Og senere midtvejs i 2020 var det kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen, som fik en fyreseddel..

Bach Thomsen på

I perioden fra 1. januar til 1. november 2023 vil stillingen som myndighedsleder i familierådgivningscenteret blive varetaget af rutinerede Birgitte Bach Thomsen, samtidig med at hun varetager sin nuværende stilling som leder af for Center for Børn, Unge og Familier (CBUF).

Birgitte Bach Thomsen har en lang karriere hos Syddjurs Kommune. Hun har således bl.a. både været leder af Dagplejen og SSP- Koordinator i en årrække.

Syddjurs har i øvrigt tidligere med succes i ny og næ hentet en medarbejder fra egne rækker og løftet vedkommende op som afdelingschef.

Det gælder f.eks. Beskæftigelseschef Tina Kjærgaard Mogensen, som først var konstitueret i stillingen som Beskæftigelseschef i en periode og siden overbeviste stort, så hun kunne slette konstitueret.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.