Leif Lahn Jensen regner med at slå Jan Petersen

Djurs Kredsen gav igen valg til socialdemokraten fra Grenaa, som stadig er nummer to i Østjylland trods færre stemmer på hjemmebanen.

Artiklens øverste billede
Socialdemokraten Leif Lahn Jensen regner med at passere de 17 år, som hans forgænger Jan Petersen nåede på Christiansborg. Foto: Søren Andersen

Fem folketingsvalg i træk har givet socialdemokraten Leif Lahn Jensen fra Grenaa en sikker plads på Christiansborg. Han blev valgt ind første gang i 2007 og mangler nu blot et par år i at slå forgængeren, den senere og nu tidligere borgmester i Norddjurs Jan Petersen, som sad i Folketinget for Djursland i 17 år.

Det var jo ligesom at være til en fodboldkamp, som efter forlænget spilletid bliver afgjort på et mål i overtiden. Og jeg har aldrig oplevet større jubel, som da det blev kendt, at vi havde sikret os muligheden for fortsat at have muligheden for at danne regering

Leif Lahn Jensen

»Den rekord regner jeg med at slå. Jeg tror på, at det lykkes Mette Frederiksen at sammensætte den regering, som vi gik til valg på at danne,« siger en glad og tilfreds socialdemokratisk gruppeformand dagen efter den nervepirrende natteforestilling, som optællingen udartede til.

Herrestolt over resultat

»Hold da op, hvor var det spændende, men jeg er herrestolt over Socialdemokratiets valgresultat efter alt det, vi har været igennem. Når man er så stort et parti, som vores, er det vildt at opleve, at vi kunne gå styrket igennem det og vinde ekstra mandater,« siger Leif Lahn Jensen, som havde inviteret hustruen med til socialdemokratisk valgfest.

»Det var jo ligesom at være til en fodboldkamp, som efter forlænget spilletid bliver afgjort på et mål i overtiden. Og jeg har aldrig oplevet større jubel, som da det blev kendt, at vi havde sikret os muligheden for fortsat at have muligheden for at danne regering. Inden valget havde jeg da tænkt på, om den megen snak om magtfuldkommenhed ville slå igennem - også lokalt på Djursland, men det skete jo slet ikke,« siger Leif Lahn Jensen.

Usædvanligt valg

Ser han på sit eget valgresultat, konstaterer han, at det var et usædvanligt valg.

»Jeg kan jo også her se, at som så mange andre steder i landet, er mange socialdemokratiske kandidater gået tilbage i personlige stemmetal, men til gengæld har der været flere listestemmer end tidligere. I Østjyllands Storkreds er jeg fra valget i 2019 gået tilbage fra 8001 til 7443 stemmer, og på Djursland har jeg tabt omkring 700 personlige stemmer, men til gengæld er jeg gået frem andre steder, ligesom vi har fået 2000 flere listestemmer. Fremgangen uden for Djursland tilskriver jeg rollen som gruppeformand, ligesom ingen er i tvivl om, at jeg benhårdt har forsvaret retten til tidlig pension - Arne-pensionen,« siger Leif Lahn Jensen, der på listen over valgte socialdemokrater i Østjylland kun er overgået af finansminister Nicolai Wammen - og er nummer syv på listen over alle valgte i hele det østjyske område.

Solid opbakning

»Jeg er stolt over det hold, som har hjulpet mig i valgkampen. Det var helt vildt at opleve den opbakning - fra borgmester Michael Stegger Jensen i Syddjurs og tidligere borgmester Jan Petersen i Norddjurs og til menige partimedlemmer. Dem må jeg hellere samle og give noget godt at spise ved lejlighed,« siger Leif Lahn Jensen.

Han er glad for, at han igen får en Djurslands-kollega at sparre med på Christiansborg.

»Det er så godt, at også Jens Meilvang er blevet valgt. Jeg har ringet til ham og ønsket til lykke med valget og indbudt ham til en snak på kontoret, så vi kan finde ud af, hvordan vi kan samarbejde til Djurslands bedste og kæmpe sammen for området,« siger Leif Lahn Jensen, der godt nok er lidt kontorløs for tiden, fordi fungerende statsminister Mette Frederiksens stab har gjort brug af hans kvadratmeter, mens der forhandles om et nyt grundlag for et regeringspuslespil.

»Jeg elsker min post som gruppeformand, og betragter det lidt som en forlængelse af den tid, da jeg var tillidsmand for havnearbejderne på Aarhus Havn. Men nu skal en ny kabale gå op, og ingen ved, hvad der kommer til at ske. Men jeg ved, at jeg torsdag skal tage mig af de nyvalgte socialdemokratiske folketingsmedlemmer og sætte dem ind i, hvad der venter dem,« siger Leif Lahn Jensen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.