Runder Erhvervshus Midtjylland historien af i Syddjurs med en sidste sællert?
Den nuværende kontrakt mellem Syddjurs Kommune og Erhvervshus Midtjylland om lokal erhvervsservice udløber ved årsskiftet, og der er ikke tegn i sol og måne på, at den bliver forlænget.
Den kommende omkalfatring af Syddjurs Kommunes erhvervspolitik lader vente på sig.
Da 25 ud af 27 byrådsmedlemmer vedtog Budget 2023 lå det ligesom i kortene, at den nye task force, som skulle samle kommunens nuværende ansatte, der har berøring med erhvervslivet, i en enhed skulle være klar ved årsskiftet.
Forligsparterne enedes om at investere to mio. kroner øremærket den nye task force eller erhvervsenhed.
Økonomiudvalget afventer fortsat et oplæg fra kommunens embedsmænd til, hvordan den nye task force skal sættes i scene, men der er allerede taget masser af tilløb i kulisserne.
Det er endnu ikke blevet sagt højt, men det må blive en konsekvens af den politiske beslutning, at den nuværende kontrakt med Erhvervshus Midtjylland om lokal erhvervsservice ikke kommer i udbud, når den ophører med udgangen af 2022.
Den nuværende kontrakt, som koster Syddjurs Kommune årlige 350.000 kroner, gælder for perioden fra april 2020 til og med udgangen af 2022.
Aftalen var uopsigelig i perioden frem til 1. april 2021. Herefter kunne denne opsiges af begge parter med en varslingsperiode på seks måneder.
Sidste sællert?
Forleden tikkede en pressemeddelelse ind på redaktionen fra netop Erhvervshus Midtjylland.
»Iværksætter satser på camps med luksus-oplevelser og teambuilding. Forretningsmodellen er skåret ind til benet med hjælp fra Erhvervshus Midtjylland,« lød det i underrubrikken.
Den pågældende iværksætter er lærer Morten Holm, der tilbyder »Det bedste af Djursland serveret under åben himmel.« til virksomheder og institutioner fra sin iværksættervirksomhed Bjergcamp, beliggende i Rønde.
Han har arrangeret events og teambuilding sideløbende med fuldtidsarbejdet som lærer. Den første store camp med 70 opredninger i hans luksustelte på konferencestedet Sølballegaard på Mols gav for alvor blod på tanden.
Men så kom Corona, og landet blev lukket ned. Imens brugte Morten Holm tiden på at udvikle sin forretningsidé. Og i foråret 2020 begyndte han via billetnet.dk at sælge vandreture og oplevelsesture på vandet.
Sommeren 2021 var travle måneder med udlejning af kajakker og paddelboards på stranden i Fjellerup.
En dag læste Morten Holm om Erhvervshus Midtjylland og sendte en mail afsted. Han blev tilbudt et møde med virksomhedskonsulenten og derefter et mentorforløb, lyder det næsten HC Andersen’sk.
»Det er vigtigt, at man ikke er for fin til at bede om hjælp. Jeg havde brug for at blive klogere på, hvilken vej jeg skal gå med min virksomhed,« udtaler Morten Holm i pressemeddelelsen.
Så lyset
Gennem nogle måneder holdt Morten Holm så møder med en mentor både fysisk og online. Forløbet er netop afsluttet med et stort strategisk udbytte, giver han udtryk for.
»Jeg fik stillet en række gode spørgsmål, og det har været super god læring. Strategisk er jeg blevet meget skarpere og klogere på, hvor jeg skal bruge mit krudt. Nu har jeg fundet mit kerneprodukt, som er camps og firmaevents,« fremhæver Morten Holm.
At være ude i den smukke natur på Djursland hele dagen, nyde lækre lokale drikkevarer og restaurantmad i pavilloner og sidde ved bålet om aftenen og gå til køjs i en blød seng i et luksustelt og vågne op til duften af bacon over bål.
Den slags oplevelser vil Morten Holm fremover fokusere på, og hans mål er nu at drosle ned på jobbet som lærer og bruge mere tid på at udvikle virksomheden.
»Virksomhedskonsulenten taler jeg heldigvis løbende med. Jeg har også deltaget i flere af erhvervshusets webinarer, som kan hjælpe mig på vej i min virksomhed og give mig mere viden om at være iværksætter,« udtaler iværksætteren.