Aftale med Erhvervshus Midtjylland forlænges et kvartal

Politisk har man i Erhvervs- og planudvalget aftalt, at Erhvervshus Midtjylland fortsætter med at yde lokal erhvervsservice i 1. kvartal 2023.

Artiklens øverste billede
Christina Maria Grunert, der har en fortid som ejendomsmægler, blev 1. maj 2022 ansat som koordinator for salg af erhvervsgrunde. Hun bliver en del af den kommende task force. Foto: Lars Norman Thomsen

Forklarende tilføjelse til nedenstående artikel:

»Det hedder ikke længere en erhvervstaskforce, men en erhvervsenhed. Det fremgår af sagen til Erhvervs-og Planudvalget den 7. december: Referat (syddjurs.dk) 

Det er ikke korrekt, at enheden ikke bliver klar til årsskiftet. Det gør den, hvilket også fremgår af sagen. Fra nytår samles enheden fysisk – i første omgang på rådhuset i Ebeltoft og i løbet af foråret findes en fysisk lokation, hvor enheden forventes at rykke ind fra 1. april 2023.«

Erhvervshus Midtjylland skal også levere lokal erhvervsservice i første kvartal 2023, selv om kontrakten med Syddjurs Kommune reelt udløber ved årsskiftet.

Det har Erhvervs- og planudvalget besluttet, fordi Syddjurs Kommunes nye satsning på erhvervsområdet, intet mindre end en task force, ikke er kørt i stilling endnu og derfor ikke bliver klar til årsskiftet.

Det bekræfter erhvervskonsulent Bo Kristensen, Syddjurs Kommune.

Husk at skelne

Selv om Syddjurs Kommune, når den ambitiøse task force er i drift, beslutter at drive den lokale erhvervsservice til virksomheder og iværksættere herfra, vil Erhvervshus Midtjylland ikke være dømt ude.

Erhvervshus Midtjylland vil fortsat være inde over i Syddjurs.

Erhvervsservice består nemlig af hele to pinde, den lokale og den specialiserede.

Den lokale erhvervsservice i kommunerne er for mange virksomheder den primære indgang til det samlede erhvervsfremmesystem med alle dets aktører og tilbud.

Den lokale erhvervsservice er kommunerne således selv herre over, og den har Syddjurs haft i udbud, som reglerne foreskriver. Den har Erhvervshus Midtjylland vundet hver gang. Senest for perioden april 2020 - december 2022.

Den tager Erhvervshuset sig betalt med 350.000 årlige kroner.

Den specialiserede erhvervsservice er et barn af erhvervsfremmeloven i 2019 vedtaget i Folketinget på kanten af årsskiftet 2018-2019.

De tværkommunale erhvervshuse med tilhørende filialer blev etableret pr. 1. januar 2019.

Erhvervshusene gør specialiseret erhvervsservice tilgængelig til alle virksomheder og fungerer som fysiske knudepunkter for erhvervsfremme. 

Erhvervshusene hører under erhvervsministerens tilsyn, og tilsynet gennemføres af Erhvervsstyrelsen.

Hertil betaler Syddjurs Kommune årligt 1,2 mio. kroner, ifølge erhvervskonsulent Bo Kristensen. Det sker efter en fordelingsnøgle i henhold til hver kommunes størrelse og power.

Penge, som Syddjurs Kommune ikke kan undslå at betale.

Syddjurs Udviklingspark

Syddjurs Kommune har tidligere forsøgt at køre solo erhvervspolitisk og selv levere lokal erhvervsservice.

Dengang tilbage i 2013 var ambitionerne tårnhøje med etableringen af Syddjurs Udviklingspark i Mørke. Syddjurs Udviklingspark blev imidlertid aldrig den gode historie, som forlægget havde udset den til at blive.

Da Syddjurs Kommune i 2013 købte ejendommen på Fabriksvej i Mørke, som tidligere husede Miliken, var det tæt på, at lokalpolitikerne med Claus Wistoft (V) og Kirstine Bille (SF) i spidsen kunne gå på vandet. 

Syddjurs Udviklingspark blev ved den lejlighed kaldt et pejlemærke for vækst og udvikling i Syddjurs Kommune.

Sådan blev det aldrig. Efter et par år indledende med underskud i Udviklingsparken valgte Syddjurs Kommune at placere sin erhvervsservice hos Væksthus Midtjylland og satte i 2016 ejendommen i Mørke til salg.
Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.