Carsten Skivild: »Rønde Distriktsråd håber fortsat på Birkeparken«

Formanden for Rønde Distriktsråd afviser i sin nytårsudtalelse, at Rønde Distriktsråd har været modstander af projektudvikler Søren Rasmussens ønske om at bygge etageboliger og tæt-lave boliger i Røndes bymidte på et areal, Birkeparken, på modsatte side af Lillerupparken.

Artiklens øverste billede
Rønde Distriktsråds formand Carsten Skivild afviser, at distriktsrådet på noget tidspunkt har været forbeholden overfor planerne om opførelse af etageboliger og tæt-lave boliger i Røndes bymidte fra Rønnealle til Rema 1000. Arkivfoto

Det er ammestuesnak, hvis nogen render og rundt og fortæller, at Rønde Distriktsråd var en arg modstander af lokalplan 444 med tilhørende kommuneplantillæg for etageboliger og tæt-lave boliger i Røndes bymidte fra Rønnealle til Rema 1000 i Røndes bymidte.

Det gør formand for Rønde Distriktsråd, Carsten Skivild, meget ud af at forklare i sin nytårsudtalelse.

»Vi gik ind for planen (lokalplanen, red.), der var rimelig fleksibel syntes vi, men se bare hvad der skete. Da Søren Rasmussen, VAM, skulle have sit byggeri godkendt i Byrådet, blev det nedstemt, fordi et flertal tolkede lokalplanen yderst restriktivt,« lyder det fra Carsten Skivild.

Vi håber nu, at Søren Rasmussen får lov til at opføre sit byggeri i midtbyen, der er særdeles tiltrængt, idet der er stor efterspørgsel efter eje- og lejeboliger i Rønde.

Carsten Skivild

Flertal og flertal?

Projektudvikler Søren Rasmussens ønske om at måtte anvende en anden tagkonstruktion end sadeltag, som er socialdemokratisk hjerteblod, blev nedstemt i Byrådet efter en operetteagtig politisk behandling i byrådssalen.

Afstemningen sluttede 13-13, fordi Konservative Syddjurs ikke stillede fuldtalligt op. Dermed blev lokalplanen med tilhørende kommunaplantillæg godkendt, så projektudvikler ikke fik sit ønske opfyldt.

»Efterfølgende forlød det, at vi var gået ind for politikernes tolkning af planen, hvilket vi ikke på noget tidspunkt havde gjort. Vi sendte derfor et brev til Byrådet, hvor vi forklarede, hvordan vi tolkede lokalplanen. Vi håber nu, at Søren Rasmussen får lov til at opføre sit byggeri i midtbyen, der er særdeles tiltrængt, idet der er stor efterspørgsel efter eje- og lejeboliger i Rønde,« lyder det fra Carsten Skivild i nytårsudtalelsen.

Er i gang

Beslutningen i Byrådet betød, at udvikler, Søren Rasmussen sekunderet af sin datter Kristina Mogensen, de er sammen om projektet, meget stærkt overvejede ikke at gå videre med projektet på Hovedgaden.

Men de har ikke opgivet planerne og gør nu et nyt forsøg.

»Vi har møde med arkitekt og andre involverede onsdag 11. januar. Her forventer vi at få et overblik over, hvordan projektet med tilpasninger kan tage sig ud, så der er også er økonomi i det,« siger Søren Rasmussen.

Han lyder til at være indstillet på at komme i gang, men henviser til, at det jo er op til Syddjurs Kommune, hvor hurtigt det kan gå med at få et nyt lokalplanforslag igennem, når et nyt projekt for Birkeparken ligger klar.

Om opbakningen fra Rønde Distriktsråd, siger han:

»Det var nu ikke min fornemmelse, at Rønde Distriktsråd bakkede helhjertet op, da lokalplan og kommuneplantillæg skulle godkendes i Byrådet. Det savnede jeg dengang.«

Lang tur

Søren Rasmussen og Kristina Mogensen startede for mere end tre år siden med at forhøre sig i kommunen om mulighederne for at opføre en vaskehal ud til Hovedgaden på en del af det område, der udgør Birkeparken.

Det fik de nej til og blev i stedet anbefalet at arbejde med et boligprojekt i samme område. Det ville blive taget imod med kyshånd, fordi byfortætning er et højaktuelt politisk tema. Søren Rasmussen & co. gik i gang i samarbejde med en medarbejder i planafdelingen hos Syddjurs Kommune. 

Søren Rasmussen fulgte de anbefalinger, der blev ham givet. Bl.a. at rykke byggeriet seks meter væk fra Hovedgaden, tænke i flere udkørselsmuligheder og et godt omgivende miljø. 

Da han blev bedt om at gå fra fire til tre etager, gjorde han også det. 

Nu gør han et forsøg mere.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.