Løbsk økonomi koster 29 medarbejdere deres job

Kvarter over tolv har Syddjurs Kommune fundet et alvorligt læk i økonomien, der nu betyder, at især Søhusparken og Lillerupparken kommer til at opleve en ny hverdag.

Artiklens øverste billede
Formand for Sundheds- og ældreudvalget Christoffer Pedersen (V) står på mål for, at det ikke koster på serviceniveauet, at 29 ansigter er fortid på de kommunale plejehjem og forsøges omplaceret til andre jobs hos kommunen. Pressefoto

29 medarbejdere koster det jobbet på kommunens plejehjem, at der her ved årsskiftet er fundet et hul i økonomien af store dimensioner.

De 29 medarbejdere fordeler sig på følgende måde:

  • Søhusparken, Ebeltoft: 16 medarbejdere
  • Lillerupparken, Rønde: Ni medarbejdere
  • Frejasvænge, Kolind: Tre medarbejdere
  • Rosengården, Hornslet: 1 medarbejder

Alt i alt svarer det til 19,5 årsværk (den samlede arbejdstid) fordelt med ca. 10 årsværk i Søhusparken, ca. 8 årsværk i Lillerupparken og 1,5 årsværk på Frejasvænge.

Økonomien er skredet

Opsigelserne skyldes en for høj personalenormering i forhold til budgettet på især to plejehjem, Søhusparken og Lillerupparken, og sker for at sikre overholdelse af Budget 2023 på området, forklarer Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Medarbejderne vil i videst muligt omfang blive tilbudt ledige stillinger.

De forsøges placeret i borgerteams i hjemmeplejen og Rehabiliteringsafdelingen i Tirstrup.

På de nævnte områder søges der op til 30 medarbejdere, men det vil bero på en individuel vurdering, om de opsagte medarbejdere kan varetage de konkrete stillinger.

»Baggrunden for overkapaciteten af medarbejdere er en række styringsmæssige udfordringer, som følge af et højt sygefravær og stort vikarforbrug. Opsigelserne forventes ikke at påvirke det vedtagne serviceniveau, men vil kræve mere fokus på bedre styring og planlægning af personaledækningen,« lyder det videre i pressemeddelelsen.

Det forklarer imidlertid ikke, hvorfor, at hullet i økonomien opdages kvart over tolv? Hvorfor har ingen råbt vagt i gevær på et tidligere tidspunkt?

Ingen vil sige det til citat, men den reelle forklaring er selvfølgelig en anden.

Efter opsigelserne vil alle plejehjem have de antal medarbejdere, som svarer til deres budget for 2023. Vi forventer på den baggrund at kunne overholde det vedtagne serviceniveau.

Formand for Sundheds- og ældreudvalget Christoffer Pedersen (V

Ledelsesmæssigt ansvar

Det er et økonomisk læk, som en ansvarlig ledelse naturligvis burde have kunnet forudse. Ingen grund til søforklaringer.

Det er også svært at forstå forklarigen, hvordan kommunen kan opretholde det nuværende serviceniveau med 29 færre hoveder på plejehjemmene.

En påstand, som Formand for Sundheds- og ældreudvalget Christoffer Pedersen (V) også forsøger at oversælge med udgangspunkt i det kommunale budget for 2023.

I den udsendte pressemeddelelse citeres han for følgende:

»Efter opsigelserne vil alle plejehjem have de antal medarbejdere, som svarer til deres budget for 2023. Vi forventer på den baggrund at kunne overholde det vedtagne serviceniveau. Det vil dog kunne mærkes i en periode, og vi vil naturligvis støtte op om de ramte plejehjem for at sikre en fortsat god service til de ældre.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.