FOA er et stort spørgsmålstegn?

Fagforbundet kritiserer Syddjurs Kommune for manglende rettidig omhu, når kommunen 14 dage inde i det år nye skrider til at fyre 29 medarbejdere på kommunens plejehjem, fordi virkelighed og budget ikke flugtede i 2022.

Artiklens øverste billede
Søhusparken i Ebeltoft er hårdest ramt målt på fyringer. Plejehjemmets historie i Syddjurs tiden har ikke været a walk in the park.

Fagforbundet FOA undrer sig over forretningsgangen hos Syddjurs Kommune.

Årsagen til fagforbundets undren er naturligvis fyringen af 29 medarbejdere på de fem syddjurske plejehjem med henvisning til, at virkelighed og budget slet ikke stemmer overens.

»Opsigelserne effektueres kun en uge efter, at medarbejderrepræsentanterne blev informeret om, at der skal ske budgettilpasninger. Det paradoksale i situationen bliver tydeligt, når der samtidig er nyansættelser og der er ledige stillinger inden for de samme fagområder slået op på kommunens hjemmesiden,« lyder det fra FOA. 

»Vi har skrevet til kommunen, at der er flere ting i forløbet, der undrer os,« udtaler sektorformand Lotte Helbo Kristiansen i en pressemeddelelse.

Hun hæfter sig ved, at budgetoverskridelser i det omfang, der tilsyneladende er tale om her, opstår ikke overnight – havde kommunen reageret tidligere kunne der have været sikret en ordentlig og konstruktiv proces. En proces, som kunne have givet mulighed for at se på samlede løsninger på tværs af området, noterer hun. 

»Det er altid vigtigt at behandle sine medarbejdere ordentligt og særligt i en tid, hvor det er vanskeligt at rekruttere og fastholde medarbejdere, skal man som arbejdsgiver oppe sig for at sikre gode og kvalificerede medarbejdere. Denne proces vidner ikke om tryghed og ordentlighed i ansættelsen.«

Hvorfor?

FOA undrer sig også over forklaringerne på, hvordan budgetoverskridelserne er opstået. Der nævnes anvendelse af vikarer og overnormering.

»Vi er opmærksomme på, at en overnormering kan opstå, hvis der sker ændringer i borgersammensætningen og dermed plejebehovet på de enkelte afdelingerne, men at dette skulle resultere i opsigelse af op imod 20 medarbejdere (29 medarbejdere, red.) - det virker urealistisk,« påpeger Lotte Helbo Kristiansen.

»I forhold til brugen af vikarer fremgå det ikke, hvorfor det øgede vikarbehov er opstået, men vi finder det temmelig kontraproduktivt at opsige faste medarbejdere for at finansiere et øget forbrug af vikarer.«

Syddjurs Kommune har inviteret til møde om det skete, og det stiller FOA op til.

»Hvis man havde gjort tingene lidt grundigere og mere velovervejede, kunne den nuværende situationen måske have været undgået. Vi stiller os derfor meget gerne til rådighed for dialog og samarbejde om at finde bedre og mere konstruktive løsninger på udfordringer på plejecentrene i Syddjurs Kommune,« lover Lotte Helbo Kristiansen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.