Rønde Distriktsråd kritiserer træfældningerne i Hestehave Skov

Distriktrådets formand Carsten Skivild havde foretrukket, at Naturstyrelsen Kronjylland var gået mere lempeligt til værks i Kaløskovene.

Artiklens øverste billede
Jakob Thøgersen Dahl og Morten-Moesgaard-Ravnholt fra Naturstyrelsen Kronjylland erkender, at det arbejde, der pt. pågår i Hestehave Skov, er til gene for de daglige brugere af skoven.

Lige nu kan man møde den store, skræmmende, men også meget fascinerende skovningsmaskine - og enkelte steder også en skovarbejder med motorsav i Hestehave Skov. 

Snart muligvis også opkørte skovvejstrækninger, fordi store lastbiler skal fragte det nedlagte træ videre til fx. et savværk i Rold Skov, hvor det skæres op og gøres klar til at kunne indgå i produktionen af køkkener mv.

En del af det nedlagte træ pakkes i containere og fragtes til østeuropæiske lande.

Hestehave Skov ved Kalø er udpeget til såkaldt urørt skov, ligesom Ringelmose Skov, der ligger i en afstand på godt 500 m, vest for Hestehave Skov.

Urørt skov er skove, hvor skovdriften er ophørt, og som med tiden får mange gamle træer, døde stammer og en stor biodiversitet. Det giver plads til nye levesteder for fugle, insekter, svampe, mosser og planter – alt det, der giver skovene liv.

I de urørte skove vil der fortsat være plads til friluftsaktiviteter, så alle får mulighed for at gå på opdagelse i en ny og vildere natur.

Kritik fra Distriktsråd

Rønde Distriktråd hører ikke til de, der imponeres af arbejdet i Kaløskovene.

»Vi synes, det er meget voldsomt at gøre dette på èn gang. Vi mener, at der bør gøres over en periode på 3-5 år, så de enkelte lysåbninger, der bliver ved disse fældninger, kan nå at gro rimeligt op ved selvsåning, inden den næste skovhugst sker,« lyder kritikken fra Rønde Distriktsråds formand Carsten Skivild.

»Vi har valgt at gøre det i et hug for at være til så lidt gene som muligt for de mange mennesker, der kommer i skovene dagligt. Skulle det her ske over flere år, skulle vi stille med de samme store maskiner hver gang, og besøgende ville opleve opkørte vejstrækninger og motorlarm hver gang. Vi føler, at vi ved at gøre det over et par måneder i år, rent faktisk er til så lidt gene som muligt sammenlignet med, hvis det skulle stå på over de næste 3-4 år,« siger Morten Moesgaard-Ravnholt, Naturstyrelsen Kronjylland.

Vi har valgt at gøre det i et hug for at være til så lidt gene som muligt for de mange mennesker, der kommer i skovene dagligt.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.