Hvordan forklarer Syddjurs Kommune, at der nu er luft i økonomien til at ansætte seks nye medarbejdere på Frejasvænge i Kolind?

Det undrer, at der pludselig er seks stillinger ledige på Frejasvænge, kommunens specialplejehjem for mennesker med demens, som i januar opsagde tre medarbejdere, men det er der en god forklaring på, fortæller den næsten nye plejehjemsleder Pernille Scherling Frisch.

Artiklens øverste billede
Den nye plejehjemsleder på Frejasvænge, Pernille Scherling Frisch, kan forklare uden dikkedarer, hvorfor der er luft i budgettet til at ansætte seks nye kolleger på Syddjurs Kommunes specialplejehjem for mennesker med demens. Arkivfoto

29 medarbejdere kostede det jobbet på kommunens plejehjem, at der ved årsskiftet blev fundet et hul i økonomien af store dimensioner grundet et vikarbudget, der var overskredet, fordi antallet af sygemeldinger i 2022 havde nået et hidtil uset niveau.

De 29 medarbejdere fordelte sig på følgende måde:

  • Søhusparken, Ebeltoft: 16 medarbejdere
  • Lillerupparken, Rønde: Ni medarbejdere
  • Frejasvænge, Kolind: Tre medarbejdere
  • Rosengården, Hornslet: En medarbejder

Alt i alt svarer det til 19,5 årsværk (den samlede arbejdstid) fordelt med ca. ti årsværk i Søhusparken, ca. otte årsværk i Lillerupparken og 1,5 årsværk på Frejasvænge.

Seks på Frejasvænge?

Derfor må det undre, at Syddjurs Kommune nu har slået seks stillinger op på Frejasvænge i Kolind til besættelse pr. 1. maj 2023? Frejasvænge er specialplejehjem for mennesker med demens.

De seks nye stillinger fordeler sig således, ifølge annoncen:

  • 2 Social og sundhedsassistenter
  • 2 Social og sundhedshjælpere
  • 2 pædagoger

Hvordan hænger det sammen med, at der lige er tre medarbejdere svarende til 1.5 årsværk som har fået silkesnoren?

Plejehjemsleder på Frejasvænge Pernille Scherling Frisch tiltrådte 1. januar 2023, og allerede 4. januar fik hun at vide, at vikarbudgettet i Syddjurs på området var løbet løbsk.

Så kort efter sin tiltræden, måtte Pernille Scherling Frisch servere en påtænkt opsigelse, som det hedder, til tre ansatte, fordi budgettet skulle rettes til.

Hun står som kontaktperson i jobannoncen, så Lokalavisen kontaktede hende for at få en forklaring, hvordan det hænger sammen, at tre medarbejdere blev opsagt i januar, og i marts er der pludselig økonomi til at ansætte seks nye?

»Jeg forstår godt, hvorfor der er mennesker, der undrer sig over, hvordan vi efter at have sagt farvel til tre medarbejdere i januar af hensyn til økonomien, nu ikke engang to måneder senere søger seks nye medarbejdere,« siger Pernille Scherling Frisch.

Hun er kommet til Frejasvænge med 16 års erfaring som plejehjemsleder i bagagen.

»Hvis vi tager det fra en ende af, så har de tre ansatte, som modtog en påtænkt opsigelse i januar, alle lynhurtigt fået nye jobs andre steder. De havde alle tre relativt lange opsigelsesperioder, og det gav således noget luft i mit budget, at de fik nye stillinger så hurtigt.«


Frejasvænge søger seks nye medarbejdere. Start 1. januar 2023.


Fire stoppet

Inden der blev opsagt 29 medarbejdere på fire af de fem plejehjem i januar, opstillede ledelse og medarbejdernes repræsentanter på et ekstraordinært MED-udvalgs-møde en række kriterier for, hvordan opsigelserne skulle foretages. 

MED er en forkortelse for medindflydelse og medbestemmelse. Det betyder i praksis, at ledelse og medarbejdere har pligt til at drøfte alle de ting, der har betydning for arbejdsforhold, personaleforhold og arbejdsmiljø.

»To medarbejdere på Frejasvænge var dengang i et forløb i forbindelse med sygemeldinger med henblik på at blive raskmeldte, så de var ikke omfattet af kriterierne for de påtænkte opsigelser. Deres forløb er siden afklaret, og de vender ikke tilbage,« siger Pernille Scherling Frisch.

»Hertil kommer, at yderligere to ansatte stopper med udgangen af marts måned.«

Det er den samlede forklaring på, at der nu er luft i budgettet til at ansætte seks nye medarbejdere. 

Frejasvænge har totalt 41-42 ansatte omregnet til fuldtidsstillinger, ifølge et løseligt overslag fra plejehjemslederen.

Alle 29 kontaktet

Pernille Scherling Frisch understreger, at inden jobannoncen kom ud i det offentlige rum, fik samtlige 29 ansatte, der i januar modtog silkesnoren i form af en opsigelse, et brev i deres e-boks med tilbud om at blive ansat i de ledige stillinger på Frejasvænge.

»Det er meget vigtigt for mig at understrege, at vi først slog de seks stillinger op, da vi havde afklaret, om der var nogle af de 29, der var blevet opsagt i januar, kunne være interesseret i at få en stilling på Frejasvænge. Det var der ikke,« siger Pernille Scherling Frisch.

Hovedparten har fået jobs. Flere af dem andre steder i Syddjurs Kommunes organisation.

I forbindelse med de 29 påtænkte opsigelser i januar meddelte Syddjurs Kommunes ledelse, at man ville søge at få de 29 ansat i borgerteams i hjemmeplejen og Rehabiliteringsafdelingen i Tirstrup i videst muligt omfang. 

Det tilbud har flere taget imod. Lokalavisen har dog ikke kunnet få oplyst præcist, hvor mange det drejer sig om.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.