»Der er virkelig behov for at tage hånd om de ansatte«

Bent Lerke Kristensen, formand for pårørenderådet på Lillerupparken, appellerer til, at både den øverste politiske og administrative ledelse i Syddjurs Kommune udviser forståelse for, at de ansatte kæmper en hård kamp og gør alt, hvad de magter for at få hverdagen til at fungere.

Artiklens øverste billede
Bent Lerke Kristensen, formand for pårørenderådet på Lillerupparken, sender en tydelig appel til den øverste politiske og kommunale ledelse. Foto: Lars Norman Thmsen

Bent Lerke Kristensen, formand for pårørenderådet på Lillerupparken, er oprigtigt bekymret for situationen på plejehjemmet i kølvandet på fyringerne af 29 medarbejdere på de syddjurske plejehjem, heraf ni medarbejdere på Lillerupparken.

»Jeg oplever nogle ansatte, der er mere presset end godt er, men som virkelig forsøger at gøre en indsats hver eneste dag, så beboerne får en så god og ubekymret hverdag som muligt,« siger Bent Lerke Kristensen.

Han understreger, at han forsøger at se nuanceret på den situation, som fyringerne afstedkom og som siden har betydet, at en velrenommeret og værdsat teamkoordinator selv har valgt at stoppe med månedens udgang, ligesom lederen af Lillerupparken er aftrådt.

»Det er slet ikke sådan, at medarbejderne kommer og beklager sig til mig, når jeg kommer på Lillerupparken, men jeg har ikke kunnet undgå at bemærke den usikkerhed og forandring, der er sket,« siger Bent Lerke Kristensen.

Frygter for konsekvenserne

Formanden for pårørenderådet frygter, at konsekvenserne bliver uoverskuelige, hvis den nuværende situation ikke bedrer sig for personalet.

»Det kan meget vel være, at sygefraværet stiger yderligere og at folk søger væk fra stedet, fordi de kan få jobs andre steder. Det må være en situation, vi har alle har en interesse i at undgå.«

»Det meget høje sygefravær er et kæmpe problem for plejehjemmene, fordi det er her behovet for vikarer opstår. Hvorfor ikke have en ’buffer’ med bare en eller to ansatte mere, så man mindsker behovet for vikarer. Vel at mærke vikarer, som beboerne helst undgår.«

Tydelig ledelse

Derfor appellerer Bent Lerke Kristensen til, at ledelsen, også den øverste politiske og administrative ledelse hos Syddjurs Kommune, forstår situationens alvor.

Der er lige nu behov for tydelig ledelse for at genskabe trygheden hos de ansatte. Det fortjener de.

»Jeg mærker, at de ansatte savner information, og det gør dem usikre på, hvad der mon sker i morgen. Her er der plads til klare forbedringer, og det skal ske hurtigt.«

Han savner også, at kommunens politiske ledelse, borgmester Michael Stegger Jensen (A) og udvalgsformand Christoffer Pedersen (V), kommer ud på Lillerupparken og møder medarbejderne sammen med den øverste administrative ledelse.

»Det vil være et virkelig godt signal at sende, at man fra ledelsens side viser forståelse for, at situationen ikke er nem, men også at man er parate til at lytte til de ansatte på gulvet og udviser forståelse. Det fortjener de ansatte om nogen, og jeg kan kun appellere til, at det snart sker.«

Bent Lerke Kristensen understreger, at han ikke har intentioner om at lave bål og brand, men blot som formand for pårørenderådet fortælle om sit syn på sagen og komme med en appel til den øverste politiske og kommunale ledelse.

»Der er lige nu behov for tydelig ledelse for at genskabe trygheden hos de ansatte. Det fortjener de.«


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.