Erhvervsenheden overtager den lokale erhvervsservice fra 1. april
Ved udgangen af marts 2023 hjemtager Syddjurs Kommune opgaven med at tilbyde lokal, basal erhvervsservice til iværksættere og virksomheder i kommunen.
Erhvervshus Midtjylland er købt til at levere lokal erhvervsservice for Syddjurs virksomheder i første kvartal 2023, selv om kontrakten med Syddjurs Kommune reelt udløb ved årsskiftet.
Det besluttede Erhvervs- og planudvalget, fordi Syddjurs Kommunes nye storsatsning på erhvervsområdet, intet mindre end en Erhvervsenhed, ikke var helt klar ved årsskiftet.
Med det er Erhvervsenheden nu med ny direktør Christina Busk i spidsen og i omegnen af ti medarbejdere. hentet fra forskellige afdelinger i Syddjurs Kommunes administration, som har ansvar for en række udviklings- og myndighedsopgaver.
Det er meningen, at Erhvervsenheden skal rykke ud på en destination i lokalområdet langt væk fra den nuværende placering på Rådhuset i Ebeltoft.
Et kvalificeret gæt på, hvor det bliver, er ejendommen overfor Aarhus Airport, hvor man kommer til at sidde dør om dør med Business Djurslands administration.
Det betyder skiftet
For virksomhederne betyder ændringen fra Væksthus Midtjylland til Erhvervsenheden, at det fra og med den 1. april 2023 er Erhvervsenheden, man skal kontakte, hvis man skal have hjælp til f.eks. virksomhedsetablering, sparring, viden om det lokale marked og kundegrundlag og lignende.
Erhvervshus Midtjylland vil dog fortsat være inde over i Syddjurs.
Erhvervsservice består nemlig af to pinde, den lokale og den specialiserede.
1. Den lokale erhvervsservice, som Syddjurs Kommune nu knytter på Erhvervsenheden og med denne manøvre sparer 350.000 kroner årligt til Væksthus Midtjylland som så i stedet kan investeres i Erhvervsenheden.
2. Den specialiserede erhvervsservice er et barn af erhvervsfremmeloven i 2019 vedtaget i Folketinget på kanten af årsskiftet 2018-2019. De tværkommunale erhvervshuse med tilhørende filialer blev etableret pr. 1. januar 2019.
Erhvervshusene gør specialiseret erhvervsservice tilgængelig til alle virksomheder og fungerer som fysiske knudepunkter for erhvervsfremme. De hører under erhvervsministerens tilsyn, og tilsynet gennemføres af Erhvervsstyrelsen.
Hertil betaler Syddjurs Kommune årligt 1,2 mio. kroner, ifølge erhvervskonsulent Bo Kristensen. Det sker efter en fordelingsnøgle i henhold til hver kommunes størrelse og power.
Penge, som Syddjurs Kommune ikke kan undslå at betale.