Krajbjerg og Rodskov får nu plads ved bordet

Mandagens valg til Hornslet Distriktsråd skaber et mere alsidigt distriktsråd med valg af repræsentanter fra flere hjørner af distriktet.

Artiklens øverste billede
Anden halvdel af årsmødet blev til offentlig debat med de fire lokalt residerende byrødder: Morten Siig Henriksen (SF), Henriette Qvist (Venstre), Jan Aude (Konservative) og Jan Fischer (Socialdemokraterne). Foto: Søren Ladefoged

Tre nye ansigter sætter sig i stolene hos Hornslet Distriktsråd fra maj. Det står klart efter valg og genvalg til rådet ved sidste mandags generalforsamling i Hornslet Hallerne. To af de nye medlemmer sikrer også stemme og indflydelse til yderområderne af distriktet.

Hornslet Distriktsråd er bindeled mellem borgere og kommune og varetager borgeres interesser fra lokalområderne Hornslet, Rodskov, Ekserod og Krajbjerg, samler trådene og bringer områdets synspunkter frem til debat, men indtil mandagens generalforsamling distriktsrådet de seneste år primært bestået af Hornslet-borgere.

Det håbede både distriktsråd og flere af de fremmødte Rodskov-, Eskerod- og Krajbjerg-borgere ville ændre sig ved mandagens generalforsamling.

Op til elleve medlemmer

Efter at have gennemgået rådets arbejde og årsberetning for 2022 blev der lagt op til valg, hvor de fire nuværende rådsmedlemmer, der var på valg, alle modtog genvalg. Genopstillede på valg var formand Anja Nielsen, Ida Uhrenholt, Sigrid Stenkilde Lynæs og Annette Alrøe.

Udover genopstillingen skulle det også afgøres, hvem der skulle fylde de tre yderligere pladser, der er oprettet i Hornslet Distriktsråd.

Sidste års generalforsamling bød nemlig på en vedtægtsændring, hvor man droppede suppleanter til fordel for at udvide til 11 rådsmedlemmer. Dermed kunne nye ansigter stille sig til rådighed for rådet.

Det gjorde i alt fire af de fremmødte. Martin Knudsen fra Krajbjerg, Søren Kofoged fra Hornslet og fra Rodskov meldte både Stinne Madsen og Poul Ladefoged sig på banen. Med fire nye navne plus de fire på genvalg til i alt syv pladser, skulle forsamlingen til de metaforiske stemmeurner, der i dagens anledning var et sleeve til en bærbar computer.

Lars Gade var mødt op fra Rodskov, hvor han har boet siden 1994. Han var svært begejstret for, at Stinne Madsen og Poul Ladefoged stillede deres stemmer til rådighed, for ifølge ham har manglen på repræsentantskab betydet, at det er sværere at komme igennem fra det mindre område sydøst for Hornslet.

»Vi har mange bekymringer i Rodskov. Vi er et af de samfund, der er hurtigst voksende i landet, og hvad det betyder for beboerne – ikke mindst set i forhold til den trafik, der i højere grad suser gennem Rodskov – er vi meget optagede af,« sagde han forud for optællingen.

Min oplevelse er, at der i Rodskov har været borgere og små grupper, der har gjort et godt stykke arbejde med mindre sager, men det har været svært at udtale sig samlet som by.

Poul Ladefoged

En Rodskov-platform

Efter en kort pause var resultatet på plads. Samtlige genopstillede fra rådet fik genvalg, og derudover kunne rådet byde velkommen til Søren Kofoged fra Hornslet og til to repræsentanter for Krajbjerg og Rodskov, henholdsvis Martin Knudsen og Poul Ladefoged.

Sidstnævnte, der flyttede til Rodskov for 15 år siden, og før det var aktiv i Hjortshøj Beboerforening, er klar til at trække i arbejdstøjet for lokalområdet. Som forberedelse til sit kandidatur har han samlet en lille gruppe Rodskov-borgere – eller ”platform”, som han kalder det – der jævnligt kan mødes og tage emner og temaer op, som der kan tages med videre i distriktsrådet, ligesom der her kan afrapporteres fra rådets møder.

»Min oplevelse er, at der i Rodskov har været borgere og små grupper, der har gjort et godt stykke arbejde med mindre sager, men det har været svært at udtale sig samlet som by. Nu håber jeg, det bliver tydeligere, hvordan man får afstemt tingene og kan få de rigtige i tale,« siger han. 

Det samme håber Lars Gade, der gik tilfreds fra årsmødet efter Poul Ladefogeds valg til distriktsrådet, som han håber, vil betyde, at det bliver endnu lettere at komme til orde og få overbragt vigtige perspektiver fra Rodskovs borgere.

Anja Nielsen, der er genvalgt til distriktsrådet og fungerende formand frem til næste møde 17. maj, glæder sig over, at repræsentantskabet nu favner bredere.

»Vi skal bruge dem til at tage de ting op, der optager i Rodskov og Krajbjerg. Nu kan de tage de ting, de får med ude fra deres områder, direkte med ind i distiktsrådet. Det bliver spændende,« sagde formanden efter optællingen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.