Ny vandværksbestyrelse trukket i arbejdstøjet

Rønde Vandværks nyvalgte bestyrelse er i gang med at forberede kommende ekstraordinær generalforsamling.

Artiklens øverste billede
Allan Nielsen (stående) er tilbage i Rønde Vands bestyrelse, som en af seks nye. Foto: Lars Norman Thomsen

Der er nok at tage fat på for den nyvalgte bestyrelse i Rønde Vand A.m.b.a., der blev valgt forleden på en ekstraordinær generalforsamling i Rønde Idrætscenter.

Her forlod den nu tidligere bestyrelse skyndsomt generalforsamlingen, da formand Henning Sørensen havde holdt bestyrelsens beretning. Sørensen & co. meddelte kort og godt, at den gik i samlet flok, fordi den ikke længere følte, at den havde medlemmerne eller dele af medlemskredsens tillid og opbakning.

Den nye bestyrelse på fem plus en suppleant har siden konstitueret sig med Bo Fensbæk som formand. Han ser frem til at komme i gang med det righoldige arbejde som venter, og som den afgåede formand Henning Sørensen listede op i sin beretning.

»Jeg er personligt meget tryg ved, at vi i bestyrelsen har solid viden om vand, økonomi, strategi, jura og forretningsudvikling og bestyrelsesarbejde, og ser frem til en stabil og målrettet udvikling af Rønde Vand,« siger Bo Fensbæk.

Første opgave bliver afviklingen af yderligere en ekstraordinær generalforsamling, som endnu ikke er sat dato på, men det kommer til at ske snarest, fortæller Bo Fensbæk.

Tre vigtige punkter

Den ekstraordinære generalforsamling kommer til at indeholde i hvert fald tre dagsordenspunkter: Regnskab 2022, Budget 2023 og Strategi for Rønde Vand.

På den afviklede ekstraordinære generalforsamling kritiserede enkelte fremmødte, at dirigent Henrik Vinther ikke ville lade den eksterne revisor gennemgå regnskabet med det argument, at det ikke var muligt, når bestyrelsen havde forladt generalforsamlingen. Det fik han opbakning til blandt et stort flertal af de næsten 100 fremmødte.

Jeg er personligt meget tryg ved, at vi i bestyrelsen har solid viden om vand, økonomi, strategi, jura og forretningsudvikling og bestyrelsesarbejde

Den nyvalgte bestyrelse kommer først og fremmest til at fortælle, hvordan driften af Rønde Vand fremover skal foregå. 

Den tidligere bestyrelse forestod selv opgaven, men sådan bliver det ikke i fremtiden. Her kommer bestyrelsen til udelukkende at være virksomhedsbestyrelse i traditionel forstand, mens de daglige driftsopgaver løses af en ansat driftsbestyrer, der refererer til bestyrelsen, eller af lokale firmaer med specifikke specialer

»Bestyrelsen har taget marts 2023 generalforsamlingens kommentar til sig. Det skal derfor ikke være en medarbejdende bestyrelse, men alene en beslutningskørende bestyrelse. Det sikrer meget lavere engagement, samt skal der indkøbes meget mere specialviden for opgaverne, som derved skal prisprøves. Arbejdstempoet og -tiden for bestyrelsen vil gå ned,« lød det kritisk fra den afgåede bestyrelsesformand Henning Sørensen, før han forlod den ekstraordinære generalforsamling.

Honorarer?

Den afgåede bestyrelse blev kritiseret for at havde fået udbetalt sekscifrede honorarer. I Budget 2022 i en samlet størrelsesorden på 376.000 kroner.

Honoraret dækker perioden 1. april til 31. marts. Det er naturligvis ikke bestyrelsen, der bare ’har taget for sig’ i kassen. Ordningen med bestyrelseshonorarer har fungeret siden 2012, og ved hver eneste generalforsamling har det samlede honorarbeløb fremgået af budgettet.

»Jeg har som formand i gennemsnit +10 timer om ugen til vandværket og kan kun sige, det har været en fornøjelse med bestyrelsesmedlemmer, der yder en indsats. Det har været en sand glæde de sidste to år,« lod Henning Sørensen deltagerne på den ekstraordinære generalforsamling forstå.

På den kommende ekstraordinære generalforsamling skal den nyvalgte bestyrelse i forbindelse med fremlæggelsen af Budget 2023 præsentere, hvad den har tænkt sig med honorarer til bestyrelsen.

Den afgåede bestyrelses oplæg til et skrabet budget for 2023 lød på honorarer i en samlet størrelsesorden på 64.000 kroner. Forskellen mellem 376.000 kroner i Budget 2022 og 64.000 kroner i Budget 2023 = 312.000 kroner kan således øremærkes til ansættelsen af en driftsbestyrer, men det vil den nyvalgte bestyrelse gøre medlemmerne klogere på.

Vandværket leverede pr 31. december 2022 vand til 1.539 forbrugere mod 1.423 sidste år, og har 1703 målere mod 1587 sidste år.


Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.