Direktøren for det hele skal gøre byrådet klogere på Rewilding Mols

Borgmester Michael Stegger Jensen har inviteret museumsdirektør Bo Skaarup med til byrådets kommende temamøde forud for det åbne byrådsmøde sidste onsdag i maj.

Artiklens øverste billede
Rewilding Mols kan om noget skille modstandere og tilhængere. Nu har borgmesteren inviteret direktøren for det hele på Mols Lab. til at forklare sig. Foto: Tobias Nicolai

Hvad er argumentet for pludselig at invitere museumsdirektør Bo Skaarup, Naturhistorisk Museum i Aarhus, der varetager ejerskabet og driften af Molslaboratoriet midt i Nationalpark Mols Bjerge, til at komme til et byrådsmøde?

Har han selv bedt om det? Er han blevet inviteret af borgmesteren eller hele byrådet?

Betyder det så også, at eksempelvis formanden for DN Syddjurs inviteres? At repræsentanter for kritikerne af Rewildingprojektet hos Molslaboratoriet også får foretræde for byrådet?

Hvor går grænsen?

Spørgsmålene er mange efter, at det er blevet offentligt kendt, at Bo Skaarup skal deltage byrådets kommende temamøde forud for den åbne del af byrådsmødet onsdag 31. maj.

»Det her helt simpelt. Jeg har taget initiativ til at invitere Bo Skaarup med til vores kommende temamøde i byrådet, og jeg har efterfølgende fået fuld opbakning af samtlige på et gruppeformandsmøde,« siger borgmester Michael Stegger Jensen.

Michael Stegger Jensen (A) har inviteret museumsdirektør Bo Skaarup til at møde Byrådet for at snakke Rewilding Mols. Pressefoto

På et oplyst grundlag

SF’s gruppeformand Kirstine Bille og Konservatives gruppeformand Tommy Bøgehøj bakker op om borgmesterens invitation, fortæller de.

»Jeg synes, det er fint, at vi i byrådet får lejlighed til at spørge Bo Skaarup til Rewilding Mols, og forholde ham til den kritik, der bliver stillet om dyrevelfærden eller mangel på samme fra kritikerne,« siger Tommy Bøgehøj.

»Vi snakkede om på gruppeformandsmødet, hvordan vi kunne balancere tingene. Problemet er, at det vil være svært at invitere kritikere, fordi hvem repræsenterer de andre end sig selv. Der er jo ikke tale om en samlet gruppe,« siger Kirstine Bille.

Michael Stegger Jensen fortæller, at Bo Skaarup blev glad for invitationen.

»For mig handler det om, at vi har Rewilding Mols, der er en del af Nationalparken, hvor der kommer mange mennesker, og jeg har kunnet mærke, at det fylder i byrådet og spørgsmålene er mange. Derfor får vi nu alle 27 mulighed for at lytte til Bo Skaarup, stille ham spørgsmål og bede ham forholde sig til den kritik, der ofte bliver rejst om manglende fokus på dyrevelfærd,« siger Michael Stegger Jensen, som understreger, at han ikke er fagperson, men gerne ligesom resten af byrådet vil kunne svare på spørgsmål fra borgerne på et oplyst grundlag.

Derfor får vi nu alle 27 mulighed for at lytte til Bo Skaarup, stille ham spørgsmål og bede ham forholde sig til den kritik, der ofte bliver rejst om manglende fokus på dyrevelfærd.

Borgmester Michael Stegger Jensen (A)
Museumsdirektør Bo Skaarup, Naturhistorisk Museum i Aarhus, der varetager ejerskabet og driften af Molslaboratoriet midt i Nationalpark Mols Bjerge, mødes med Byrådet på et lukket temamøde 31. maj. Arkivfoto

Bjørn ikke imponeret

Der er afsat en time af temamødet til, at byrådet kan gå i clinch med Bo Skaarup.

Et af Venstres byrådsmedlemmer, Jens Bjørn Andersen, kommenterede forleden i et debatindlæg i Adresseavisen, at Bo Skaarup fik foretræde for det samlede byråd.

Det skete efter, at han havde været på en tur i ’Bjergene’ for at bese Rewilding Mols sammen med fotografen og superkritikeren af projektet, Per Øxenholt.

Forleden havde borgmester Michael Stegger Jensen (tv.) og kommunaldirektør Rasmus Møller møde med fotografen Per Øxenholt på borgmesterkontoret. Øxenholt havde fotos med, som skulle dokumentere, at dyrene på Mols Labs arealer ikke alle er fysisk fit for fight. Tilsendt foto: Per Øxenholt

Jens Bjørn Andersen skrev bl.a.:

»Jeg håber, at man ligeledes giver taletid til den anden part eller parter - for jeg kan ligeledes forstå, at der er tale om flere forskellige grupperinger, der autonomt fodrer på området. 

Jeg har stor sympati for projektet på Molslab, men når man sætter dyr bag hegn, så har man et ansvar. 

Det ansvar lever Molslaboratoriet, i min optik, ikke op til.«

Sol og vind lige?

Vil borgmesteren også invitere kritikerne i kølvandet på seancen med Bo Skaarup?

Forleden drak han og kommunaldirektør Rasmus Møller kaffe med Per Øxenholt. Denne er sandt for dyden ikke en beundrer af hverken borgmesteren eller Rewilding Mols og giver jævnligt udtryk for det på de sociale medier.

Hvad der blev talt om på kaffemødet, må man gætte sig til, for der er ikke udsendt et mødereferat.

»Nu har vi Bo Skaarup med til det kommende temamøde, så tager vi derefter stilling til, om vi skal invitere andre og i så fald hvem,« siger borgmesteren.

Det kunne være dyrlæge Jens Kristoffersen, formand for DN Syddjurs, der de seneste par år har udtalt sig kritisk om dyrevelfærden i Rewilding Mols.

Det har han gjort med afsæt i sin faglighed som mangeårig hestedyrlæge.

Han har dog bevidst undladt at deltage i det battle/helvedesunivers på de sociale medier, hvor det nærmest udelukkende handler om for både tilhængere og modstandere at skrue mest op for retorikken.

»Jeg synes personligt, at hvad enten man er for eller imod Rewilding Mols har vi alle et stort ansvar for at udvise respekt for hinandens synspunkter. Mit forehavende med at invitere Bo Skaarup med byrådet er udelukkende for at blive klogere og give byrådet mulighed for det samme. Jeg tager ikke stilling for eller imod Rewilding Mols ,« understreger borgmesteren.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.