Anne Winther og kokken Michael Knudsgaard skal stå for den daglige drift af Café Laurits.

Anne Winther og kokken Michael Knudsgaard skal stå for den daglige drift af Café Laurits.

Ny forpagter åbner snart Café Laurits

Anne Winther fra Rostved skal fremover drive Café Laurits på Hovedgaden i Rønde

Af
Af Martin Schultz

Byens borgere, turister og sommerhusfolket på vej til Mols kan atter få sig en café latte eller en tapas-tallerken i Café Laurits i Rønde.
En ny forpagter står nemlig klar til at servere efter at den hidtidige forpagter Maria Andersen på grund af barsel måtte opgive at drive caféen efter blot et halvt år.
Den nye forpagter hedder Anne Winther og har gennem halvandet år boet med sin familie i Rostved. Hun har gennem det seneste år med stor succes drevet Café TST i Tilst og det har givet hende mod på også at drive en café i hendes eget lokalområde.
”Vi åbner caféen lørdag 29. januar og holder åbent hele lørdag og søndag, hvor vores nabo, Trangbæks Boghandel, starter sit store bogudsalg med at holde weekend-åbent,” siger Anne Winther.

Vil helst lave mad

Den nye cafébestyrer har en utraditionel baggrund, som til gengæld svinger godt med den tilstødende Trangbæks Boghandel og kunstboghandelen Boggalleriet.
”Jeg er uddannet med historie som hovedfag og religionsvidenskab som bifag og har skrevet speciale om den italienske renæssance,” siger Anne Winther. Hun lover, at der også i hendes café vil hænge kunst på væggene.
Anne Winther har undervist på daghøjskoler og har arbejdet for Muskelsvindfondens kendte formand Evald Krog. Men hun fik tidligt en brændende lyst til at arbejde med mad og at drive en café er opfyldelsen af en drøm.
”Mens jeg læste på universitetet arbejdede jeg på en italiensk restaurant og jeg kunne mærke, at det var det jeg allerhelst ville,” siger Anne Winther.

Parat til lange arbejdsdage

I den daglige drift får 38-årige Anne Winther hjælp af sin kok, Michael Knudsgaard, som hver dag fra mandag til lørdag vil tage turen fra Hørning til Rønde for at lave mad i Cafe Laurits.
Tanken er at holde caféen åben mandag til fredag fra kl. 10 til 18 og lørdag fra kl. 10-14.
”Vi holder lukket på helligdage, men vil nok prøve at holde længe åbent to aftener om ugen,” siger Anne Winther, som er helt klar på det kræver lange arbejdsdage at drive en café.
På menukortet står de klassiske caféretter, men spisekortet vil skifte med årstiderne for at udnytte sæsonens danske råvarer.
Det er tanken at levere mad ud af huset både som take away og til selskaber og arrangementer. Samtidig vil Café Laurits sælge delikatesser og specialiteter, gerne af lokal tilvirkning, vin og specialøl.

Publiceret 06 January 2011 09:22