Carsten Bech (stående) ser ikke noget forkert eller fordækt i at invitere en medarbejder fra Vindmøllesekretariatet under Naturstyrelsen med til temamøde.

Carsten Bech (stående) ser ikke noget forkert eller fordækt i at invitere en medarbejder fra Vindmøllesekretariatet under Naturstyrelsen med til temamøde.

“Naturstyrelsen er borgernes embedsmand”

Udvalgsformand afviser, at Vindmøllesekretariatet under Naturstyrelsen ikke er et uvildigt organ

Af
Af Lars Norman Thomsen

"Lokalplanforslag og VVM-redegørelser er på en måde abstrakte størrelser, så derfor er det en god anledning til at blive yderligere klædt på til at træffe en beslutning at tage ud og bese et konkret vindmølleprojekt," siger Carsten Bech (B), formand for Udvalget for natur, teknik og miljø.
Sammen med udvalgsformand Jesper Mathiesen (S) i PUK-udvalget inviterer Carsten Bech det øvrige byråd til temadag mandag 7. marts, hvor første på punkt på dagsordenen er en bustur til Sødring nær Havndal, hvor politikere og embedsmænd skal på tætteste hold af 9 stk. Siemens 2,3 MW møller med en totalhøjde på 126,3 meter.

Naturstyrelsen neutral

Flere modstandere af de tre planlagte vindmølleprojekter i Kærende, Skaføgaard og Skiffard har allerede været ude med kritik af, at politikerne til den anden del af temadagen, der foregår i Rønde Idrætscenter, har inviteret en repræsentant med fra Vindmøllesekretariatet, et landsdækkende team under Naturstyrelsen, som ekspert sammen med kommunens egne fagfolk.
"I min optik er Naturstyrelsen neutral og reelt borgernes embedsmand," siger Carsten Bech.
"Vi har suppleret eksperterne i vores eget embedskorps med en repræsentant fra Naturstyrelsen for, at vi kan få konkrete svar på de mange spørgsmål, som vi sidder inde med, så den kritik forstår jeg ganske enkelt ikke."

Publiceret 23 February 2011 16:46