Drop planerne om at samle administrationen i Ebeltoft og byg i stedet nyt rådhus i Rønde. Det betaler sig, lyder budskabet fra seks formænd for distrikts-, landsby- og lokalråd.

Drop planerne om at samle administrationen i Ebeltoft og byg i stedet nyt rådhus i Rønde. Det betaler sig, lyder budskabet fra seks formænd for distrikts-, landsby- og lokalråd.

Billigste løsning er nyt rådhus i Rønde

Repræsentanter fra seks landsby-, lokal- og distriktsråd fremlægger beregninger, der viser, at der er økonomi i at bygge et nyt rådhus i Rønde

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det vil koste 123 mio. kroner (inkuderet udgifter til: arkitekt, grund, byggemodning og pareringsplads) at bygge et nyt rådhus i Rønde med et samlet areal på 10.800 kvadratmeter i to etager med plads til 400 medarbejdere, ifølge de beregninger, som repræsentanter fra seks landsby-,lokal- og distriktsråd - Thorsager, Feldballe og Omegn, Ugelbølle, Hornslet, Ådalen og Rønde - har regnet sig frem til med afsæt i de forudsætninger, som Syddjurs selv har opstillet i en rapport fra 2006 om et fælles rådhus i kommunen.

De seks råd har desuden kontaktet Scandi Byg A/S, et stort landsdækkende og anerkendt firma, med flere større byggerier på samvittigheden, for at høre hvilken kvadratmeterpris selskabet vil kunne bygge “et super energivenligt og smukt rådhus til.”

Svaret lød på 10.000 kroner/kvadratmeter i totalentreprise.

Billigste løsning

De 123 mio. kroner skal sammenholdes med to forhold. 1. Et flertal bestående af SF, Venstre og Konservative vil samle administrationen på det nuværende rådhus i Ebeltoft og skrinlægge de to rådhuse i Hornslet og Rønde, medens rådhuset i Kolind fortsat skal huse Syddjurs Kommunes jobcenter.

En samling i Ebeltoft vil anslået koste 30 mio. kroner til en ny tilbygning for at få plads til hele medarbejderstyrken.

2. De seks rådsrepræsentanter henviser til, at den offentlige vurdering for de fire nuværende rådhuse lyder på sammenlagt 97,6 mio. kroner.

Indtægten ved at sælge de fire rådhuse til et beløb i den størrelsesorden skal sammenholdes med totalentreprisen på 123 mio. kroner minus de sparede 30 mio. kroner ved at skotte udvidelsesplanerne i Ebeltoft = 93 mio. kroner.

Rådsrepræsentanterne regner med, at rådhuset reelt kan bygges for færre penge, fordi medarbejderstyrken generelt er for nedadgående.

I beregningerne er der regnet med 27 kvadratmeter pr. medarbejder.

Desuden fremhæver de seks rådsrepræsentanter, at der vil være generelle driftsbesparelser på varme- og strømforbruget ved at bygge nyt.

Følgende står bag anbefalingen om at bygge nyt rådhus i Rønde: Thorsager Distriktsråd Feldballe og Omegns Distriktsråd Ugelbølle Landsbyråd Lokalrådet i Ådalen Hornslet Distriktsråd Rønde Distriktsråd

Publiceret 15 June 2011 13:08