Ole Kragelund, flittigt debattør fra Rønde, har tidligere været medlem af SF, men udmeldte sig af partiet efter kommunalvalget i 2009.

Ole Kragelund, flittigt debattør fra Rønde, har tidligere været medlem af SF, men udmeldte sig af partiet efter kommunalvalget i 2009.

Debat Syddjurs:

Husk SFs skamridning af demokratiet

Af Ole Kragelund, Rønde:

"Kun en manøvre fra borgmester-partiet SF, der mere mindede om demokratur end demokrati, sikrede flertallet for det sidste af de tre vindmølleprojekter - det ved Skaføgaard."

Sådan skriver redaktør Lars Norman Thomsen i en kommentar 18.1. til den aktuelle debat om kæmpemøller på landjorden i Norddjurs (i modsætning til havmøller). Jeg er helt enig - og opfordrer alle interesserede til at se/høre video-optagelsen af den første time af byrådsmødet i Ebeltoft 25. april 2012. (www.syddjurs.dk).

Her gjorde SF brug af sin ret til at indkalde en pro-mølle stedfortræder til at deltage i byrådets afstemning i stedet for Kim Lykke Jensen, der havde meldt sig inhabil og derfor en halv times tid overlod sin stol til Bo Fisker. Hvorved 14-13 flertallet blev sikret, og godsejeren på Skaføgård fik lov at sætte sine kæmpemøller på 125 meter op ved Mosevej syd for Pindstrup.

Jeg overværede selv byrådsmødet 25.4.12 fra tilhørerpladsen, og har nu nydt at kunne studere ansigtsudtryk, tonefald o.l. på videoen. Denne times film burde næsten vises i samfundsfag på vore skoler og gymnasier.
Fremfor alt bør den ses af vælgerne i både Nord- og Syddjurs inden valget 19. november. Til almindelig eftertanke, i det mindste. Og måske vil flere end jeg så mene, at både debatten og de tre afstemninger i byrådssalen 25.4.12 viste en rævekage af de store. Og ja, måske ovenikøbet "demokratur", som redaktøren kalder det i dagens kommentar.

Selv synes jeg, sagen bl.a. viser, hvordan gode "ting" - som demokratiske afstemningsregler og grøn energi - kan skamrides. I dette tilfælde af SF-Venstre alliancen i Syddjurs byråd.....

I den forbindelse anbefales at starte video-kiggeriet med spørgetiden, hvor én af møllenaboerne på Mosevej holder et fint indlæg for byrådet - fint, men åbenbart forgæves."

Publiceret 19 January 2013 10:00