KV13 - debat:

TAXA og andre lokale erhvervsdrivende skal have fair muligheder

Af
Af Hardy Vinter

borgmesterkandidat

Borgerlisten Syddjurs:

"Allerede på det første vælgermøde i Thorsager den 21. August 2013 tonede jeg rent flag I TAXA-sagen. Nemlig, at der skal iværksættes et nyt udbud på et fair grundlag, hvor også de lokale vognmænd har en reel chance for at byde ind på opgaver. Meget er gået galt I den nuværende situation. Reelt er der indført end ny kvalitetsstandard, som ikke er politisk vedtaget.

De lokale erhvervsdrivende skal ikke have kommunale opgaver, hvis de ikke kan konkurrere. Det er heller ikke nødvendigt. De kan sagtens konkurrere, når bare udbud skrives, så det ikke alene er de helt store spillere, der kan byde på opgaven.
Det gælder, når det handler om f.eks. byggeri, vognmænd, entreprenører, rådgivere, taxa og andre leverancer og tjenesteydelser.
Desværre er ordet oplevet arrogance også nævnt i denne sag. Det ord falder i tråd med nogen af de udsagn, der er præsenteret fra andre områder ved de forskellige vælgermøder.
Jeg er helt med på, at det er let at skyde på kommunen, når man ikke kan få sin sag igennem. Det er bare nævnt så ofte og fra så vidt forskelige kredse, at det synes nødvendigt med et tjek af service-venligheden i kommunen.
Der skal ikke være tvivl om, at kommunen er til for borgerne og ikke omvendt. Det betyder naturligvis ikke, at borgeren altid har ret. Vigtigheden af, at borgerne føler sig hjulpet og vejledt kan ikke prioriteres for højt. Især ikke når der nødvendigvis må afleveres et afslag.

Borgerlisten Syddjurs har ikke så travlt som andre med at føre "partipolitik". I stedet griber vi om "nældens rod" i lokalpolitik og arbejder for et borgernært Syddjurs i udvikling, - ikke afvikling."


null

Publiceret 31 October 2013 09:00