Sognepræst Maria Frederikke Rasmussen kan lide at være en aktiv del af nærmiljøet i Mørke, og en god indgang er at være en aktiv del af et håndboldhold. Det har fået hende til at fundere over forskellige ’menigheders’ måde at inkludere nye medlemmer på.

Sognepræst Maria Frederikke Rasmussen kan lide at være en aktiv del af nærmiljøet i Mørke, og en god indgang er at være en aktiv del af et håndboldhold. Det har fået hende til at fundere over forskellige ’menigheders’ måde at inkludere nye medlemmer på.

Mørkes præst trækker i håndboldklunset

Maria Frederikke Rasmussen har genoptaget håndboldspillet fra børne- og teenageårene i Solbjerg. Sognepræsten tørner ud for Mørke IF

Af
Af Lars Norman Thomsen

'Fodboldpræsten' hedder en gammel dansk folkekomedie af en film fra 1951 med en ung Jørgen Reenberg i hovedrollen som den teologistuderende Søren med et hjerte af guld og flair for det kære fodboldspil.
Søren er faktisk så dygtig, at han formår at kombinere studierne med en karriere på fodboldlandsholdet.
Da han senere bliver sognepræst i et landsbysogn, tackler han sognets barske rødder via en fælles interesse for fodboldspillet.
Hans lyse og ærbare kone hjælper en flok hjemløse piger på vej til et godt liv.

Håndboldpræsten

I Mørke har de ikke en mandlig fodboldpræst, men derimod en ung kvindelig præst med håndboldevner, Maria Frederikke Rasmussen, 30, der har meldt sig under fanerne i Mørke IF og sveder med de andre 'jernhårde ladies' på klubbens andethold i Serie 4.
"Vi er en flok old girls, der spiller i den laveste håndbold-række og har det sjovt med at træne en gang om ugen og spille kamp i weekenden," fortæller Maria Frederikke Rasmussen.
Mørkes sognepræst har nu ikke genoptaget håndboldspillet fra de unge år for hverken at bringe unge lømler eller hjemløse damer på ret kurs, men fordi hun kan lide at engagere sig i sit nærmiljø på mange fronter, og så er holdsporten en glimrende måde til at få motioneret og komme i kontakt med et publikum, som ikke ligefrem overrender kirken om søndagen.
"Jeg spillede som barn og teenager i den lokale klub i Solbjerg, hvor jeg er vokset op, sammen med mine veninder".
"Stoppede så med spillet, da jeg kom i 2. g, og selv om jeg ikke hørte til de dårligste i flokken, har jeg selvfølgelig lige skullet finde ind i en håndboldrytme igen".

Håndboldsøndag i hallen

Det er ikke kun håndbolden, som engagerer sognepræsten i fritiden.
Senest har centerspilleren på dameholdet også været ude i tynde futter for at samle underskrifter ind til kampagnen til 'bevarelse af Mørke Bibliotek', og hun har også været med til at arrangere markedsdagen 'Mød os i Mørke'.
"Både min kæreste Jakob og jeg nyder at være en del af et aktivt lokalsamfund, der godt ved, at borgerne selv skal bidrage til, at byen og området udvikler sig", siger Maria Frederikke Rasmussen. Holdkammeraterne på håndboldholdet måtte imidlertid undvære deres centerspiller i søndags.
Da var sognepræsten hoppet i præstekjole i anledning af den festlige genindvielse af en nyrenoveret Mørke Kirke.
"Mine holdkammerater synes, det er lidt sjovt, at præsten spiller håndbold. For mig selv har det været givende at blive en del af håndboldmiljøet til hjemmestævnerne i Mørke Idrætscenter søndag eftermiddag. Det har også sat ting i perspektiv hos mig som præst ved at komme i forskellige 'menigheder' om søndagen".

Publiceret 28 November 2013 09:13