Vahle A/S var repræsenteret med: Salgchef Bo Elkjær Vejen (yderst th) og produktionschef Ole Nebel (i midten). Studievært Karin Cecilia Cruz Forsstrøm (mellem Elkjær og Nebel) og Niels Brinch og Anne-Katrine Bondo er de faste journalister på TV2-programmet Station 2 ’Stop tyven’

Vahle A/S var repræsenteret med: Salgchef Bo Elkjær Vejen (yderst th) og produktionschef Ole Nebel (i midten). Studievært Karin Cecilia Cruz Forsstrøm (mellem Elkjær og Nebel) og Niels Brinch og Anne-Katrine Bondo er de faste journalister på TV2-programmet Station 2 ’Stop tyven’

Erhverv:

Tidligere tyveknægt udfordret af Vahle-dør

Vahle A/S i Mørke fik goodwill i TV2-programmet Station 2 ’Stop tyven’

Af
Af Lars Norman Thomsen

Virksomheden Vahle A/S, der har til huse i Syddjurs Udviklingspark i Mørke, fik masser af airplay i sidste uges populærprogram på TV2, Station 2 'Stop'Tyven'. Vahle A/S havde leveret en indvendig sikkerhedsdør med udseende som en klassisk fyldningsdør i træ til programmet.
Sikkerhedsdøren blev udfordret af en tidligere erfaren tyv, som havde en meget stor værktøjskasse til rådighed set i forhold til, hvad døren ellers er testet og klassificeret med.
"Før sendetid, var vi selvfølgelig meget spændte på resultatet, men vi vidste jo også, at det var en robust dør, vi havde sendt over for at blive testet på åben skærm. Dog blev vi lidt nervøse, da vi så det massive værktøj, som tyven kunne boltre sig med," siger Lars Ditlev Pedersen, arkitekt hos Vahle A/S.

Det tog syv minutter

Sikkerhedsdøren var konstrueret med ekstra låsekasser, hængsler og en stærk stålkerne. Det medvirkede til en stærk ramme og et dørblad, der kan klare et tryk på 1,8 ton. Da tyven ikke fik viden omkring disse konstruktioner, var det netop disse punkter der stod for skud på TV, forklarer Lars Ditlev Pedersen.
Det lykkedes dog tyven at komme igennem sikkerhedsdøren på syv minutter efter at have ødelagt de massive trækonstruktioner, som døren består af.
"Vahle er stadig stolte over resultatet, fordi døren er certificeret med mindre værktøjer og med en holdbarhed på mindst fem minutter," siger Lars Ditlev Pedersen.

Ødelægger ikke udseendet

Sikkerhedsdøren er konstrueret på en måde, så det ikke går ud over udseendet, bare fordi døren skal være mere end en dør. Vahle er kendte for nogle af deres restaureringsprojekter, hvor udseendet skal være en nøjagtig kopi, men med fornyede funktioner, i forhold til brandhæmning, lydisolering og sikkerhedsrobusthed.
"Et godt eksempel er restaureringsdøre hos Hotel D'Angleterre, hvor lyd, brand og sikkerhed blev bygget ind i et nyt, men bevaringsværdigt udseende. Den indeholder blandt andet et elektronisk låsesystem, som man oplever ved besøg på nyere hoteller," siger Lars Ditlev Pedersen.
Selv om det er de gamle døre, virksomheden er baseret på, er det den moderne glatte dør, som der arbejdes hen imod, som et nyt skridt i Vahles historie.
"Vi ser et stort potentiale i den skræddersyede dør i den nye arkitektur, da den kan formes og farves som kunder ønsker. På den måde er det muligt at bygge den ind i huset, som et lille 'kunstværk' i stedet for, at den bliver et element man ønsker at gemme væk, fordi den skal jo alligevel være en del af huset," siger Lars Ditlev Pedersen,

  • Vahle A/S har udviklet og produceret skræddersyede døre de sidste 30 år
  • På virksomheden arbejder hovedsageligt snedkere
  • Vahle ejes i dag af Ole Mølby og JPS Clemens A/S

Publiceret 09 February 2015 19:54