Ole Bollesen er klar til at cykle efter guldet, borgmesterposten, ved Kommunalvalget i 2017. Foto: Martin Schultz

Ole Bollesen er klar til at cykle efter guldet, borgmesterposten, ved Kommunalvalget i 2017. Foto: Martin Schultz

Kommunalvalg 2017:

Ole Bollesen valgt med akklamation

Banen er kridtet af for Socialdemokratiets borgmesterkandidat

Af
Af Lars Norman Thomsen

?Nu er det sikkert og vist, at Ole Bollesen bliver Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved Kommunalvalget i november 2017.

Det blev klappet af på generalforsamlingen i Fællesledelsen i Rønde mandag aften, hvor Ole Bollesen fik total opbakning til at gå efter byrådets højeste post.

Forinden havde partiets Fællesledelse, der har Søren K. Lauridsen, Rønde, som formand, og de to partiforeninger, Syddjurs Vest og Ebeltoft, gjort honnør for Bollesen.

Kan sin Grundtvig

Ole Bollesen, der i denne byrådsperiode både giver den som gruppeformand for den socialdemokratiske gruppe i byrådet i Syddjurs og tillige røgter jobbet som udvalgsformand for SÆ-udvalget (sundhed, ældre, social), har erfaring fra tre byrådsperioder.

Ole Bollesen, som er en udmærket sanger, kan også synge med på N.F.S. Grundtvigs sang 'Langt Højere Bjerge Så Vide På Jord', der blev skrevet i 1820 for at give danskerne den nationale stolthed tilbage efter statsbankerotten og bombardementet af København, der betød overgivelsen af flåden og tabet af Norge.

De berømte linjer: 'Da har i rigdom vi drevet det vidt, når få har for meget og færre for lidt', anerkender mange socialdemokrater som velfærdsstatens dåbsattest, og det samme gør Bollesen.

"Min politiske ambition er at skabe et samfund, hvor få har for meget – og færre for lidt, ligesom det stadig er helt nødvendigt at kæmpe mod uligheden i samfundet både nationalt og globalt”, siger han, der er samarbejdets mand.

"Jeg ønsker et samarbejdende byråd i Syddjurs. Vi når et bedre resultat, og vi når mere, hvis vi arbejder sammen."

Pensionist

Ole Bollesen fylder 66 i juli 2016. Han er uddannet cand. mag. med fagene historie, idræt og kommunikation og har i en årrække undervist på Rønde Gymnasium og på det tidligere AMU Center Djursland.

Han er bosiddende på Mols, gift med Tine og har 3 voksne børn.

Den fysiske form er fin og bliver vedligeholdt, når han træner sit gymnastikhold i Ebeltoft.
Munterhed og let til smil kendetegner også Ole Bollesen, der heller ikke er bange for at genoplive gamle Karl ' Das Kapital' Marx ved festlige lejligheder, når lokale samfundsforhold skal forklares.

Tre nyvalgte

På generalforsamlingen blev formand Søren K. Lauridsen genvalgt for en 2-årig periode, mens Sabrine Dam, Hans Jørgen Jensen og Niels Gyldenlund Mikkelsen blev nyvalgt til bestyrelsen.

Publiceret 12 April 2016 14:33