Per Dalgaard står i spidsen for Dansk Folkeparti ved kommunalvalget tirsdag 21. november 2017

Per Dalgaard står i spidsen for Dansk Folkeparti ved kommunalvalget tirsdag 21. november 2017

KV17:

Per Dalgaard i spidsen for Dansk Folkeparti i Syddjurs

Dansk Folkeparti har seks kandidater klar til kommunalvalget

Af
Af Lars Norman Thomsen

Det bliver veltjente kræfter, der skal trække læsset for Dansk Folkeparti i Syddjurs ved det kommende kommunalvalg.

Per Dalgaard, Ryomgård, byrådsmedlem i hele Syddjurs-perioden for Dansk Folkeparti, bliver partiets spids-/borgmesterkandidat.
Det blev en kendsgerning på partiets opstillingsmøde mandag aften på rådhuset i Ebeltoft, hvor cirka 20 medlemmer var mødt frem.
16 af de fremmødte havde ret til at stemme, fortæller partiets lokalformand Ebba Grethe Møgelvang, Mørke.
“I henhold til vores vedtægter skal nye medlemmer have været medlem i mindst fire måneder, før de kan opstille for Dansk Folkeparti og opnå stemmeret på vores generalforsamling og opstillingsmøde,” siger Ebba Grethe Møgelvang.

Seks kandidater

Per Dalgaard, der i denne periode er er formand for Udvalget for Natur, Teknik og Miljø  var en enig lokalbestyrelses foretrukne spidskandidat, fortæller Ebba Grethe Møgelvang.

“Det er nødvendigt at have en rutineret kandidat i spidsen, og da Per både har mange års erfaring i lokalpolitik og ligeledes har siddet i Folketinget, var han det mest oplagte valg, og det bekræftede de fremmødte på opstillingsmødet.”
Per Dalgaard rundede de 73 år 17. februar.

Per Dalgaards nuværende byrådskollega, Laila Sortland, Ryomgård, er nummer to på listen, mens lokalformand Ebba Grethe Møgelvang besætter trejdepladsen.

De øvrige tre kandidater er i nævnte rækkefølge: Pierre Wisborg Bitsch, Ebeltoft, Michael Mikkelsen, Ryomgård og Mogens Stilling Nielsen, Ebeltoft.

Pierre Wisborg Bitsch er næstformand i lokalbestyrelsen, mens Michael Mikkelsen tidligere har opstillet for Fremskridtspartiet ved et kommunalvalg i Midtdjurs og også været medlem af Det Konservative Folkeparti og opstillet for partiet i Midtdjurs-tiden i 2001 og ligeledes ved Sammenlægningsvalget i 2005, der førte til dannelsen af det første Syddjurs Byråd.

Listen er lukket

Der kommer ikke flere end de nævnte seks med på Dansk Folkepartis liste.

“Listen er lukket. Sådan er vores regler i Dansk Folkeparti, at det er på vores opstillingsmøde, at kandidater kan møde frem og blive opstillet,” siger Ebba Grethe Møgelvang, der blev genvalgt som lokalformand på generalforsamlingen, som blev afviklet umiddelbart inden opstillingsmødet.

Johannes Henriksen, Ebeltoft, blev nyvalgt til bestyrelsen. Han afløser Nora Johanne Friis Goldberg, Knebel, som af private årsager allerede havde forladt bestyrelsen inden generalforsamlingen.

Publiceret 08 March 2017 09:47