Anders Madsen med sit rullende dækcenter - klar til at hjælpe med at skifte fra vinter- til sommerdæk. Foto: Martin Schultz

Anders Madsen med sit rullende dækcenter - klar til at hjælpe med at skifte fra vinter- til sommerdæk. Foto: Martin Schultz

Iværksætter godt på vej:

Ung mekaniker vil skifte dæk hos folk

25-årige Anders Madsen gør det nemt at skifte til sommerdæk

Af
Af Martin Schultz

“Hvorfor skal folk komme til mig, når jeg kan komme ud til dem?”
Sådan spørger den 25-årige automekaniker Anders Madsen fra Rønde, som synes han har fået en god idé: I sin servicebil med det nødvendige værktøj tilbyder han at komme ud til kunderne for at skifte fra vinterdæk til sommerdæk.
“Jeg ordner hjulskift fra vinterdæk til sommerdæk og omvendt til efteråret, ligesom jeg også kan klare salg og montering af nye dæk,” siger Anders Madsen, som driver sit firma AM Auto side om side med at han arbejder for Falck som servicemekaniker.
“Som servicemekaniker hos Falck skal jeg sørge for, at folk kan komme til at køre igen, hvad enten de så skal have starthjælp eller der er andet i vejen med bilen,” siger Anders Madsen, som har interesseret sig for autohjælp lige siden sin læretid.

Fleksibel servicevirksomhed

Med sin egen servicevirksomhed AM Auto rider Anders Madsen med på den bølge, som gør det nemt og fleksibelt for kunderne at få ordnet for eksempel skiftet fra vinter- til sommerdæk.
“Jeg kan komme hjem til kunderne, når det passer dem. Men jeg kan også køre ud mens folk er på arbejde og ordne hjulskiftet, således at bilen er klar, når man skal hjem igen efter arbejdstid,” siger Anders Madsen, som holder til i L. Jørgensens Allé i Rønde. Han lover fri kørsel indenfor 20 km fra firmaadressen, men kører også gerne længere ud til kunderne.
“Jeg har alt det nødvendige værktøj med i min servicevogn. Jeg har en generator med, så jeg har strøm til kompressoren til el-værktøjet, luft til dunkraften og strøm til dækmaskinen,” siger Anders Madsen.

Interesse for autophjælp

Han anbefaler kunderne at foretage dækskiftet fra vinter til sommerdæk i begyndelsen af april, når der ikke længere er frost på vejbanerne. Et dækskifte vil normalt tage mellem 15 og 20 minutter, og Anders Madsen kan også opbevare dækkene, hvis kunden ønsker det.
“Jeg tjekker også, om mønsterdybden er god nok, og kan skifte til nye dæk og afbalancere hjulene efter ønske.”
Anders Madsens rullende dækcenter kan være starten til en fremtid som selvstændig automekaniker. Han er opvokset i Rønde og er udlært hos Autofokus i Assentoft.
Før han startede som servicemekaniker hos Falck har han været mekaniker på værksteder i Tilst og i Harlev, hvor man også var underleverandør indenfor autohjælp til Falck, og det har været med til at nære den unge mekanikers interesse for autohjælp.

Publiceret 26 March 2017 18:38