Laila Sortland

Laila Sortland

KV17 - debat Syddjurs:

Gode kommunale folkeskoler udfordres af invandrerbørn

Af Laila Sortland (DF), byrådsmedlemog kandidat til KV17:

"Efter en særdeles positiv oplevelse efter et besøg på Marienhofsskolen i Ryomgård, er jeg utrolig ked af at erfare, at der blandt andet på en skole i Rønde, er store problemer med elevflugt pga. manglende undervisning og urolige invandrerbørn.
Så hvor længe skal vi finde os i, at vores børn som går i de kommunale folkeskoler her i Syddjurs, bliver tilsidesat pga. den uro som mange invandrerbørn skaber?

Problemer med invandrerbørn i de store klassetrin på flere af offentlige skoler, både i og uden for kommunen, er tilsyneladende større end det må hedde sig.

Mange elever må dagligt finde sig i at undervisningen saboteres af disse urolige invandrerbørn og må efterfølgende gå hjem efter en lang skoledag med uforrettet sag.

De sidder tilbage med en oplevelse af intet at have lært, ikke at være forstået, og som vi alle er bekendt med, forlader en ret stor procentdel af eleverne i dag folkeskolen uden de fornødne kundskaber som det at kunne læse og skrive.

De halter bagud i alle fag og i de helt grundlæggende fag som dansk, matematik og engelsk, ser det sort ud for den videre uddannelse.
Folkeskolen er under opløsning, og er det en udvikling der skal fortsætte?
NEJ. Absolut ikke.

Så er det så ligegyldigt, om den unge vil fortsætte ad den akademiske vej, eller vælger at starte op i et håndværksmæssigt fag til glæde og gavn for både dem selv, og for det samfund de nu engang selv skal fortsætte deres voksenliv i.

Det er folkeskolens ansvar at ruste børnene til at klare undervisningen og til at skabe den fornødne ro i klasserne, og det er på ingen måde i orden, hvis en lærer eller skoleleder undlader at agere, når de bliver gjort opmærksom på problemerne.

Citat fra Grundlovsforeningen Dansk Kultur: "Det er ikke set før i Danmarkshistorien, at elever forlader folkeskolen med så dårlige kundskaber, der er så meget ringere end deres forældres. Og antallet af funktionelle analfabeter samtidig er stigende.
Forfejlet skole- og integrationspolitik er årsagen."

Det nytter med andre ord ikke at fortsætte denne berøringsangst, fordi det drejer sig om invandrerbørn.

Jeg har i dag fremsendt problematikken til formanden for FI-udvalget og til direktøren på området, og høfligt bedt dem kigge på sagen.

Jeg håber på, at der kan bliver skabt den fornødne ro til den undervisning, som alle skatteyderne bidrager til, og som vi derfor gerne må have både stærke og gode forventninger til." 

Publiceret 13 October 2017 07:00