Nu er det muligt at få indflydelse på, hvordan kloakarbejdet på Djursland skal prioriteres. Du kan blive kandidat til valget i Syddjurs Spildevand og AquaDjurs

Nu er det muligt at få indflydelse på, hvordan kloakarbejdet på Djursland skal prioriteres. Du kan blive kandidat til valget i Syddjurs Spildevand og AquaDjurs

Vand:

Valg til bestyrelsen i vandselskabet

Kunderne i AquaDjurs A/S og Syddjurs Spildevand A/S skal vælge nye repræsentanter til deres bestyrelser

Har du lyst til at få erfaring med professionelt bestyrelsesarbejde og samtidig få indflydelse på Djurslands spildevand og vandmiljø? Så er der nu mulighed for at stille op til bestyrelserne i de to kommunalt ejede vandselskaber, AquaDjurs og Syddjurs Spildevand.

Begge virksomheder har et budget på cirka 70 millioner kroner og mere end 20 medarbejdere, så det er ikke nogen helt lille forretning, man får indflydelse på. Arbejdet er primært strategisk og langsigtet.

Anden gang

Det er anden gang, forbrugerne kan stille op til bestyrelserne i landets forsyningsselskaber. Første gang var for fire år siden, og da blev tidligere maskinmester Jens Henrik Sørensen valgt til Syddjurs Spildevand. Det har han været meget glad for.

“Jeg føler, at jeg gennem konstruktiv dialog har fået mine argumenter igennem og faktisk har kunnet påvirke tingene. Min tanke har hele tiden været, at Syddjurs Kommune skal være en attraktiv bosætningskommune. Derfor må vores vandløb og havmiljøer ikke blive forurenet af dårligt renset spildevand. Samtidig skal økonomien være i orden uden unødvendigt høje takster,” siger Jens Henrik Sørensen.

Bestyrelserne i både Syddjurs og Norddjurs består af ni personer. Fem af dem er udpeget af kommunalbestyrelsen, mens to er valgt af kunderne og to af medarbejderne. Som repræsentant for kunderne har Jens Henrik Sørensen oplevet at blive taget meget seriøst af den øvrige bestyrelse. Han har samtidig fået stor indsigt i alt fra spildevand og politiske processer til økonomi og strategisk arbejde.

Alle kan stille op

Alle personer over 18 år kan stille op til valget. Kandidaterne skal blot have ti kunder til at skrive under på en stillerliste og udfylde et kandidatskema. Begge dele kan downloades fra selskabernes hjemmesider.

“Og hvis der er nogen, der gerne vil besøge os og høre mere om, hvad bestyrelsesarbejdet indebærer, er de meget velkomne til at kontakte os,” siger direktør Søren Lynge Petersen fra Syddjurs Spildevand.

“Og det gælder også hos os,” siger direktør Palle Mikkelsen fra AquaDjurs, der desuden holder møde for interesserede kandidater 29. januar klokken 16.30. Man bliver valgt for tre år i AquaDjurs og for fire år i Syddjurs Spildevand.

Fristen for at stille op er 17. februar. Der skal vælges to bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter til hver bestyrelse.

Er der mere end to kandidater, bliver der elektronisk valg fra 5. til 18. marts.

Publiceret 18 January 2018 11:49