Historisk kulturelt mødested genopstår på Djursland

Havmøllen ved Jernhatten slår dørene op 11. juni

Artiklens øverste billede

På Djurslands sydøstlige kyst, lige ved foden af Jernhatten, ligger den gamle møllegård Havmøllen fra 1677. Gården har de seneste år været igennem en total renovering med fokus på at genskabe dens egenskab som kulturelt mødested for lokalområdet.

Den 11. juni i år 2021 slår Havmøllen dørene op til første sæson, fremgår det af en pressemeddelelse, hvor det samtidig slås fast, at sommeren kommer til at byde på fællesspisninger, koncerter, workshops, udstillinger, samt udlejning af ferieboliger. Flere arrangementer og aktiviteter skabes i samarbejde med lokale kunstnere og kulturaktører, heriblandt Det Grænseløse Køkken, Foreningen Havmøllens Venner, Smag, Kunsthal Ebeltoft, Nationalpark Mols Bjerge m.fl.

Resten af året driver Havmøllen sideløbende konferenceaktiviteter, naturformidling og selskaber.

Lokal forankring

Havmøllen er et ambitiøst projekt med fokus på både stærk lokal forankring, samskabelse, iværksætteri, natur, kultur og bæredygtighed. Temaer som skinner igennem i både byggeriet, aktiviteterne og de partnerskaber, der indgås omkring gården.

Bag Havmøllen står Sofie de Magos Jensen, en lokal filantrop, som har et hjerte, der brænder for kulturen, naturen og menneskene på Djursland.

»Min vision med Havmøllen er at skabe nogle smukke rammer for fællesskab, kunst og kultur i samhørighed med naturen,« fortæller Sofie de Magos Jensen, ejer og initiativtager.

Havmøllen ønsker, at menneskene og naturen omkring stedet efterlades rigere, end da projektet startede. Blandt andet ved at skabe arrangementer, hvor man ikke kun indtager og underholdes, men også deltager og inddrages på en måde, der tilfører stedet og naturen værdi.

Jernhatten er en del af Miljøministeriets naturkanon og har altid været et populært sted at besøge.

Stedet åbner officielt 11. juni med åbningsreception kl. 14-17, hvor alle er velkomne, men man skal tilmelde sig på forhånd.

gs

Læs også

Del artiklen