Højskoledag i Kolind+

Foredrag og samvær venter, når Syddjurs Bibliotek i samarbejde med to lokale borgere inviterer til Højskoledag 17. juni kl. 9-15 i Kolind+.

Artiklens øverste billede

Egentlig skulle Højskoledagen have fundet sted i foråret 2020, men som så meget andet måtte den aflyses og udskydes. Nu ser det endelig ud til at lykkes.

Det er to frivillige omkring brugerrådet i Kolind+, Birte Mortensen og Bente Kolind Hansen, der er ophav til idéen om en højskoledag i Kolind+. Den første af sin art fandt sted i oktober 2019 med stor succes, og siden da har der ikke været tvivl om, at der skulle afholdes en ny højskoledag i Kolind+.

På programmet 17. juni er to foredrag, og derimellem kaffe, frokost og tid til en snak med sidemanden.

Demens og humor

Formiddagens foredrag er med afdelingsleder Henning Lindberg, der fortæller om erindringsformidlingen og erindringslejligheden i Den Gamle By i Aarhus, hvor man blandt andet får besøg af plejehjemsbeboere.

Henning Lindberg har siden 2001 været ansat i Den Gamle By som museumslærer og chef for aktørerne i det levende museum og er til daglig projektleder af Erindringsformidlingen, som blandt andet formidler til demensramte. Afdelingens arbejde med demens er til inspiration for museer i hele verden.

Efter frokost vil Annemarie Hessellund Beanland holde foredraget ’Hvorfor kede sig ihjel, når man kan dø af grin sammen med andre’. Foredraget handler om humor, og hvad vi kan gøre for at få det sjovere.

Billetter til Højskoledagen kan købes på Syddjurs Biblioteks hjemmeside. Af hensyn til forplejningen er der tilmeldingsfrist 15. juni. Og så skal man selvfølgelig huske gyldigt corona-pas.

gs

Læs også

Del artiklen