Sommerens kultur- og idrætsliv får økonomisk indsprøjtning

Syddjurs får 250.000 kroner fra Kulturministeriet til at skabe berigende, spændende og unikke oplevelser på tre særligt udvalgte arenaer hen over sommeren.

Artiklens øverste billede

Borgere og gæster i Syddjurs Kommune kan se frem til en masse skønne ferieoplevelser. Kommunen har nemlig fået en økonomisk håndsrækning til at gøre sommeren program ekstra sjovt med en bevilling på 250.000 kr. fra Kulturministeriet.

Ét af de steder, der har fået et økonomisk løft, er aktiviteterne i forbindelse med Museum Østjyllands arkæologiske udgravninger af middelalderlandsbyen Bregnet. Der vil i løbet af ugerne 26-29 være arbejdende arkæologer og formidlere af fund og historien. Derudover bidrager Nationalpark Mols Bjerge med formidling omkring naturen og området og laver en række guidede ture med afsæt i udgravningen. Syddjurs Kommune har valgt at løfte oplevelsen yderligere ved at iscenesætte forskellige middelalderlige aktiviteter som gøgl, musik, teater og bålmad, m.m. på pladsen ved udgravningen. Middelalderprogrammet kommer til at foregå hver torsdag og fredag i løbet af de fire uger udgravningerne finder sted. Der er fri offentlig og gratis adgang til alle aktiviteterne.

Mange aktører

Også Rønde Bypark er blevet udvalgt som centrum for afholdelsen af en lang række forskellige aktiviteter lige fra yoga, karate, billedkunst og fællesspisning over til Rønde Bypark Løbet, standup, teater og koncerter i løbet af august. Aktiviteterne afholdes i og omkring et telt på 200 m2, der ligger i Byparken med udsigt til Følle Vig. Der samarbejdes med både foreninger, selvstændigt erhvervsdrivende, Syddjurs Egnsteater og på tværs af kommunens afdelinger som fx Biblioteket, Kulturskolen Syddjurs og KulturHotellet om at skabe oplevelser i teltet. Alle aktører på kultur- og fritidsområdet opfordres til at bidrage med yderligere aktiviteter i teltet henvendt til alle aldersgrupper. Det vil primært være gratis både at deltage og booke teltet.

Sidst, men ikke mindst vil ’The Island’, der ligger smukt placeret i havnebassinet ved Fregatten Jylland, udgøre rammen omkring en lang række familievenlige oplevelser. Scenen vil blandt andet byde på koncerter, teater, gøgl, højtlæsning og mindfulness. Alle aktiviteterne vil være gratis og foregå gennem hele juli måned og i den første uge af august.

gs

Læs også

Del artiklen