Demensfodboldhold på vej til Ryomgård

Gode erfaringer fra Aarhus danner rammen om nyt fodboldfællesskab, som skal hjælpe og skabe glæde blandet mennesker med demens i IF Midtdjurs Fodbold i Ryomgård.

Artiklens øverste billede

Mennesker, der lever med demens, skal også have muligheden for at være en del af et fodboldfællesskab. Sådan et fællesskab findes allerede i Aarhus, og nu kommer det også til Ryomgård. Det fortæller Demensfællesskabet Østjylland i en pressemeddelelse.

Forskning viser, at socialt samvær og fysisk aktivitet har stor betydning for mennesker med demens. Derfor er (endnu) et fodboldhold for personer med demens på vej under titlen ’Brug Bolden’ - nu i Ryomgård.

Rummer alle niveauer

Fodboldholdet er et tilbud for mennesker med demens i tidligt stadie, som er skabt i et samarbejde mellem Demensfællesskabet Østjylland, DBU Jylland og IF Midtdjurs Fodbold. Initiativet er foreløbigt et pilotprojekt, der strækker sig frem til juni 2022.

Du er velkommen på ’Brug Bolden’-fodboldholdet, uanset om du har en fortid som professionel, eller du aldrig har snøret fodboldstøvlerne før.

Janni Lund Hansen, daglig leder af Demensfællesskabet Østjylland

»Du er velkommen på ’Brug Bolden’-fodboldholdet, uanset om du har en fortid som professionel, eller du aldrig har snøret fodboldstøvlerne før. Du skal blot have lyst til at være fysisk aktiv og have det sjovt,« lyder det fra Janni Lund Hansen, der er daglig leder af Demensfællesskabet Østjylland.

Der afholdes informationsmøde om holdet 17. august.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen