Sejlende historisk kulturarv belønnes med udmærkelse

Skødshoved er udpeget som 'Historisk monument'.

Artiklens øverste billede

Paketbåden ’Skødshoved’ indlemmes denne sommer i en lille, eksklusiv gruppe af landets mest velbevarede historiske, sejlende fartøjer, når det udpeges til ’Historisk Monument’ af Skibsbevaringsfonden.

Denne attraktive udmærkelse tildeles kun få gange årligt til fartøjer, der i al væsentlighed fremtræder uforandrede eller så nær deres oprindelige stand som muligt.

De ’Historiske Monumenter’ er vigtige, levende tidsbilleder fra en tid, hvor skibe som ’Skødshoved’ udgjorde en væsentlig del af Danmarks fragt- og passagerbefordring og var en fast del af trafikken til og fra havnebyerne. De historiske skibe kan stadig ofte opleves på nærmeste hold i danske havne, som f.eks. ’Skødshoved’, der i dag sejler med passagerer fra fiskerihavnen i Ebeltoft.

Foreningen bag ’Skødshoved’ har i adskillige år arbejdet utrætteligt med at tilbageføre det historiske skib til oprindelig stand. Målet er nu så nært i sigte, at Skibsbevaringsfonden ønsker at belønne foreningen ved at udpege ’Skødshoved’ til ’Historisk Monument’.

Begivenheden markeres fredag 20. august i Ebeltoft kl. 16, hvor Skibsbevaringsfonden vil overrække foreningen det synlige bevis på udnævnelsen.

gs

Læs også

Del artiklen