Aktiviteten i Aarhus lufthavn i stor fremgang

Passagertallet blev mere end firedoblet fra juni til juli. Lufthavnsdirektør mener, at flytrafikken er på ret kurs.

Artiklens øverste billede
»Vi har allerede kunnet præsentere adskillige nye ruter, som åbner hen over efteråret og vinteren,« siger adm. direktør Nicolai Krøyer, Aarhus Lufthavn. Arkivfoto: Kian Johansen

Opblødningen i rejserestriktioner og ferietid har medført stor passagerfremgang i Aarhus Lufthavn.

Således steget antallet af passagerer fra 3.372 i juni til 15.452 i juli. Den samlede flytrafik steg fra juni til juli med 358 pct. – juli-fremgangen ligger samtidig 137 pct. over samme måned i 2020.

Det er især udenrigs- og chartertrafikken, som bidrager til den massive fremgang. Således rejste knap 10.000 flere passagerer til udlandet fra Aarhus. Indenrigstrafikken ligger stadig lavere, men passagertallet er næsten fordoblet de sidste to måneder. En længe ventet udvikling, erkender adm. direktør Nicolai Krøyer, Aarhus Lufthavn.

Vi har stadig et godt stykke vej for at komme tilbage på niveau, men nu kan vi for alvor se fremad.

Nicolai Krøyer, direktør, Aarhus Lufthavn

»Det er en kæmpe fornøjelse. Antallet af passagerer er steget støt i takt med, at der blev løsnet op for rejserestriktionerne i Europa, og vi har virkelig glædet os over hver en gæst, vi kunne byde velkommen i lufthavnen,« erkender lufthavnsdirektøren.

Flere nye ruter

Den forøgede rejseaktivitet har ifølge Nicolai Krøyer samtidig haft en positiv effekt på flyselskabernes engagement i lufthavnen.

»Vi har allerede kunnet præsentere adskillige nye ruter, som åbner hen over efteråret og vinteren,« siger han.

Med til at drive udviklingen har især været, at Lufthansa og Air Dolomiti fik debut i Aarhus Airport med en helt ny rute til München og dermed adgang til Lufthansas store netværk videre ud i verden.

Samtidig gik Ryanair i luften på de nye ruter til Zadar og Korfu, mens jyderne i stor stil tjekkede ind på ruten til Berlin med EasyJet.

Udvider samarbejde

Århus Charter fik godt gang i sommerferierejserne til Zakynthos og Kreta, og på indenrigssiden noterede SAS en øget interesse for flyvninger til København. Bornholmske DAT oplevede desuden en stor interesse for sommerflyvningerne mellem Aarhus og Rønne.

»Flytrafikken er på ret kurs igen. Vi har stadig et godt stykke vej for at komme tilbage på niveau, men nu kan vi for alvor se fremad. Vi arbejder hårdt på at udvide samarbejdet med vores nuværende flypartnere samtidig med, at vi etablerer nye ruter med andre flyselskaber, der gerne vil ind på det østjyske marked,« fortæller Nicolai Krøyer.

Gode udsigter

Til september øger Lufthansa/Air Dolomiti frekvensen til seks ugentlige afgange, og Braathens Regional Airlines påbegynder flyvninger til Gøteborg og Stockholm og senere på året til de nordiske skisteder Sälen og Trysil.

I efteråret letter Ryanair mod de nye destinationer Riga, Milano og Malaga samt gengangeren Gdansk, og SAS genåbner Oslo-ruten. Samtidig begynder charterselskaberne Spies Rejser og Atlantis Rejser at sende gæster til henholdsvis Gran Canaria samt Sharm el Sheikh og Hurghada.

»Der er rigtig gode udsigter for sidste halvdel af året, hvor vi også åbner vores nye skylounge og tre ekstra gates,« konstaterer Nicolai Krøyer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen