Hornslet har fået to nye hjertestartere

Artiklens øverste billede
På en gavl ved Eskerodvej nr. 45 i Hornslet er der netop sat en hjertestarter op. Monteringen stod Følle El-Service for. Indsendt foto

Takket være en indsamling mellem borgerne i byen og ihærdigt benarbejde fra Hornslet Distriktsråd, har Hornslet fået to nye hjertestartere sat op.

Den ene hjertestarter hænger på venterumsbygningen ved Hornslet Station. Den anden hjertestarter hænger på gavlen på bagsiden af en privat bolig på Eskerodvej nr. 45, så der er god dækning for både Frihedskæmperkvarteret og de mange boliger i området på den anden side af Eskerodvej.

Venterumsbygningen ved Hornslet Station har fået en grøn hjjertestarter-kasse sat op.. Indsendt foto

»Der har både været indsamlet midler gennem Hjerteforeningens landsindsamling og så har der været en digitale indsamling,« fortæller Ida Uhrenholt, medlem af Hornslet Distriktsråd. Hun er taknemmelig for alle de bidrag og alt den hjælp.

Der er mange borgere der har bidraget, samt en del private virksomheder og handelsstandsforeningen.

På listen over bidragsydere er alt fra boghandleren, taxa-firmaet, Rosenholm Festivalen og et advokatfirma, siger hun.

Brug for flere hjertestartere

Samtidig er antallet af hjerteløbere i byen voksende, fortæller hun.

»Nu har vi sikret os, at der er det mindste er blevet kortere imellem nogle af hjerteløbernes ruter, hvis uheldet skulle være ude. Der kan selvfølgelig altid være plads til endnu flere.«

Der er tegnet et abonnement hvor hjertestarterne bliver overvåget digitalt, så man får besked, hvis der er noget der skal skiftes.

Nu har Distriktsrådet ansvaret for Hjertestarterne det første års tid.

»Og så må vi se hvem der på sigt får ansvar for dem,« pointer Ida Uhrenholt.

Læs også

Del artiklen