Borgmester imponeret over ny vagtcentral

Beredskab & Sikkerhed er det fælleskommunale redningsberedskab for Favrskov, Randers, Syddjurs og Norddjurs kommuner. Formand og Norddjurs borgmester Jan Petersen tror på, det vil skabe robusthed.

Artiklens øverste billede
Der blev forklaret om beredskabet i vagtventralen. Pressefoto

Beredskab & Sikkerhed og Østjyllands Brandvæsen har etableret en ny fælles vagtcentral og operationschef ordning. Operationschefen er tilknyttet vagtcentralen og er således omdrejningspunktet for alle operative og krisestyringsrelaterede aktiviteter i de to beredskaber og otte ejerkommuner.

Selv om den nye fælles vagtcentral har været i drift siden efteråret 2020, så har vagtcentralen været afskærmet for eksterne besøg af hensyn til Covid-19, og der har kun været adgang for beredskabspersonale. Men 1. september fik politikerne i ejerkommunerne til Beredskab & Sikkerhed mulighed for ved selvsyn at se vagtcentralen, som er placeret på Bautavej 1 i Aarhus. Det skete i forbindelse med et møde i Beredskabskommissionen, som foregik på vagtcentralen.

Den fælles vagtcentral har været i drift siden sidste år, men har ikke kunne besøges af politikere før nu. Pressefoto

Jan Petersen (A), formand for Beredskabskommissionen i Beredskab & Sikkerhed og borgmester i Norddjurs Kommune udtaler:

»Vi har nu set hvordan vagtcentralen fungerer i praksis. Jeg er meget imponeret over den professionalisme og tilgang, som vi oplever hos disponenter og Operationschef, og der er skabt nogle rigtig gode rammer for vagtcentralsamarbejdet. Samarbejdet er ikke blot med til at give os den operationschef, som vi har manglet, men er også med til at skabe ét samlet overblik over beredskabets operative enheder, så vi kan stå endnu stærkere, når større og længerevarende hændelser rammer vores kommuner. Jeg er sikker på, at det nye samarbejde vil styrke robustheden i kommunerne, samtidig med at vi kan skabe nye muligheder ved at gå sammen om opgaver i beredskaberne.«

Der blev forklaret om beredskabet i vagtventralen. Pressefoto

Beredskab & Sikkerhed er det fælleskommunale redningsberedskab for Favrskov, Randers, Syddjurs og Norddjurs kommuner. Østjyllands Brandvæsen er det fælleskommunale redningsberedskab for Samsø, Odder, Skanderborg og Aarhus kommuner. Til sammen leverer de beredskab til næsten 700.000 borgere, med ca. 4.100 udrykninger om året til brande, drukneulykker, færdselsuheld og miljøforurening.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen