Ebeltoftere har sørget for rent drikkevand i Uganda

Ebeltoft Rotary Klub har over fem år skaffet rent drikkevand i seks landsbyer i Uganda.

Artiklens øverste billede
Det er Rotary Ebeltofts fortjeneste, at færre børn i Uganda nu skal bruge skoletiden på at vandre i timevis efter vand. Pressefoto

På et nyligt afholdt møde i Ebeltoft Rotary Klub orienterede formanden for klubbens internationale udvalg Jørn Christensen om, at klubbens projekt i Uganda over de sidste fem år med at få etableret rent drikkevand i seks landsbyerne var lykkedes. Børnene kan nu bruge mere tid på skolen i stedet for at skulle vandre op til 5 km hver dag for at hente vand.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rotary.

Idé fra Nørresundby

Projektet startede i 2013 ved, at en repræsentant fra Nørresundby Rotary Klub var inviteret til Ebeltoft for at fortælle om Nørresundbyers projekt i Uganda.

Det blev besluttet, at Jørn Christensen sammen med nogle repræsentanter fra Nørresundby og en klub i England skulle rejse til Uganda for at drøfte behovet for rent drikkevand.

Under et 10-dages besøg i Kampale orienterede den lokale Rotary klub i Kampala om forholdene og behovet for boring af nye vandbrønde i landsbyerne.

Samarbejde med Kampala

Efter forskellige forundersøgelser blev der i 2016 indgået en samarbejdsaftale mellem Rotary Klub of Kampala og Ebeltoft Rotary Klub.


Rotary i Kampala, skulle sørge for tilladelser og tilsyn med borearbejdet, der blev udført af et afrikansk entreprenørfirma. Endvidere få etableret en komite, der kunne lede borehullerne. Rapportere om arbejdet til Ebeltoft Rotary Klub.

Ebeltoft Rotary Klub skulle skaffe fondsmidler til at få arbejdet udført.

»Det hele lykkedes, der blev skaffet fondsmidler til at etablere seks brønde med frisk rent vand, så børnene nu kan koncentrere sig om skolen i stedet for at skulle vandre op til fem km hver dag efter vand,« slutter Jørn Christensen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen