Open Call til kunstnere: Verdensmålsgavlene

En ny international kunstattraktion i Danmark søger 17 kunstnere til 17 kunstværker på gavle i 17 byer, herunder Tirstrup.

Artiklens øverste billede
Syddjurs lægger gavl til et af verdensmålene i kunstprojekt. Pressefoto

Syddjurs Kommune er én blandt 17 kommuner, som tager del i det internationale kunstprojekt Verdensmålsgavlene.

Der skal skabes 17 nye internationale kunstværker – hvert værk har fokus på ét af FN’s 17 verdensmål, der har betydning for den enkelte by. De 17 værker bliver opført i 17 forskellige kunstarter og bliver præsenteret hen over 17 uger i 2022.

Ligestilling i Syddjurs

I Syddjurs Kommune er fokus på verdensmålet ”Ligestilling mellem kønnene”. Kunstarten på Syddjurs kunstværk skal være keramik og glas, som er de kunstarter Syddjurs Kommune er mest kendt for.

Der er udpeget tre mulige gavle i Tirstrup, hvor værket kan etableres. Århusvej 34 og 38 og Vandkærsbakken 2.

Gavlene skal være permanente i minimum fem år, hvorefter det kan fjernes af gavlejeren. De to af gavlene grænser op til en fælleshave, der er en tom grund efter nedrivning af en tom og forfalden bygning. Arealet er planlagt til at blive udlagt som et grønt område, der skal være en del af en større byfornyelse.

Bæredygtighed og Verdensmål er tema for hele byfornyelsen og for Landsbyklyngen i Tirstrups vision. Der arbejdes for eksempel lige nu på, at Tirstrup Hallen kan blive et Mødested for hele landsbyklyngen under titlen ”Verdensmål i Bevægelse”.

Open Call

Kunstnere – både de lokale fra Danmark og resten af Europa – indbydes til at deltage i projektets Open Call. Oversigt over kunstarter, verdensmål, byer, placering samt de lokale gruppers forventninger til de enkelte værker findes her: www.ikast-brande.dk/borger/kultur-og-fritid/kunst/open-call

En tværgående kuratorgruppe med blandt andet Søren Taaning fra Skovsnogen, Katrine From fra Heart og Mads Bille fra Den Jyske Sangskole er garant for kunstattraktionens faglige niveau, når der forhåbentligt indkommer mange forslag til Verdensmålsgavlene inden deadline 8. oktober 2021.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Del artiklen