Julius Mygind besøger Ådalsskolen

Ådalsskolen får besøg af Julius Mygind til at fortælle om den udfordrende tid som teenager og mødet med euforiserende stoffer. Han har nemlig selv haft et hash-misbrug.

Artiklens øverste billede
Julius Mygind havde som ung et misbrug. Nu tager han ud og fortæller om, hvordan man kan forebygge, at flere får det. Pressefoto

Som resultatet af et større samarbejde i Ådalen bliver der stillet skarpt på den udfordrende tid som teenager og ikke mindst mødet med euforiserende stoffer, når Julius Mygind besøger Ådalsskolen torsdag 16. september.

Det er Ådalsskolen, Ådalens Distriktsråd, Sundhedsteamet, SSP, #ungsyddjurs, Projekt BRUS og gruppen af frivillige omkring Det Rullende Bibliotek i samarbejde med Syddjurs Bibliotek, der gerne vil lave noget for de unge i området.

»Her syntes vi, at et foredrag med Julius Mygind var oplagt, fordi han kan tale direkte til de unge, og fordi han kan fortælle om noget af det,som man frygter mest som forældre, nemlig de unges møde med hash og andre stoffer,« siger Rønnaug Engstad Laursen fra Ådalens Distriktsråd i en pressemeddelelse.

»Vi ved jo, at de fleste unge på et eller andet tidspunkt møder de euforiserende stoffer på den ene eller anden måde, og derfor er det supervigtigt at klæde dem på til, hvordan de siger fra,« tilføjer skolelederen på Ådalsskolen, Morten Borup.

»Mit barn tager ikke stoffer«

Sammen med sin mor, Lise Mühlhausen, sin ven, Magnus Trampe Broch og hans mor Stine Trampe Broch har Julius Mygind skrevet bogen ”Mit barn tager ikke stoffer – jeg har spurgt”. I bogen fortæller de fra hver deres vinkel, hvordan drengene passede skole og venner, men samtidig kæmpede med et voksende weekendmisbrug af blandt andet hash.

Når Julius Mygind besøger Ådalen d. 16. september holder han da også både et foredrag for udskolingens elever i skoletiden, og et offentligt foredrag om aftenen. I det offentlige foredrag kommer han også ind på, hvordan man som forældre kan blive bedre til at spørge ind og hjælpe de unge gennem forskellige udfordringer, hvordan man kan støtte dem til at blive den bedste udgave af sig selv.

Billetter til foredraget kan købes på Syddjurs Biblioteks hjemmeside.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen