Indflytterfest: 55 centrale lejligheder i Hornslet er nu fyldt op

De nye beboere er begejstrede og har store forventninger til det fællesskab, de skal til at bygge op i Købmandshaven.

Artiklens øverste billede
Eva Klitgaard og Hjalte Eriksen føler sig mere end godt behandlet af DjursBO og har store forventninger til fællesskabet i Købmandshaven, hvor 80% er toværelseslejligheder.

Helt atypisk er 44 af DjursBos 55 spritnye lejligheder i Købmandshaven på to værelser og ikke de store på tre og fire værelser, der normalt bygges flest af. Alle 55 lejligheder er fuldt udlejet fra starten. De mange mindre lejligheder har en husleje, som enlige forsørgere, pensionister og studerende kan være med på, og det skulle gerne give en alsidig sammensætning af beboere.

Per Kirkebæk er pensionist og meget tilfreds med sin treværelseslejlighed, som han lige er flyttet ind i. Han sætter pris på, at der er indkøbsmuligheder lige om hjørnet og dejlig natur til hans gåture i nærheden. Pressefoto

»Vi er flyttet hertil fra en ret dyr, gammel lejlighed i Egå. Her er huslejen så meget billigere, at jeg nu kan betale halvdelen af lejen, hvor Hjalte før betalte det meste. Og her bor vi centralt i Hornslet med let adgang til motorvej og letbane,« fortæller Eva Klitgaard i en pressemeddelelse fra DjursBo.

Det unge par er flyttet ind i en af de mange toværelseslejligheder i bebyggelsen og regner med at blive boende længe, og indtil de måske en dag forøger familien. Eva og Hjalte mødte frem, da der var åbent hus og skrev sig op til lejligheden, som de var heldige at få. De synes, de har fået rigtig god service fra DjursBO. Den samme oplevelse har Per Kirkebæk, der er pensionist og er flyttet ind i en treværelseslejlighed.

Rimelig husleje

»Jeg blev lovet en lejlighed, men da byggeriet blev forsinket på grund af en konkurs, fik jeg en erstatningsbolig. DjursBO er helt utrolige og har givet en 100 procent god service. De er flinke til at ringe, når der er noget. Byggeriet ligger godt med indkøbsmuligheder og tæt på Rosenholmskoven, hvor jeg gerne går tur,« fortæller Per i pressemeddelelsen.

I DjursBO er man glad for at kunne byde de nye beboere velkomne i Købmandshaven. Her roser direktøren, Dennis Larsen, Syddjurs Kommune for at give en hjælpende hånd, da et byggefirmas konkurs truede byggeriet.

»Vi fik sammen fundet en bæredygtig økonomisk løsning, så vi kan holde huslejerne på et acceptabelt niveau: Toværelseslejlighederne koster godt 4.500 kr. om måneden, og dem på tre værelser koster godt 6.600 kr. Det er et vigtigt byggeri, som følger vores bevidste strategi om moderne byudvikling tæt på infrastruktur og med en usædvanlig sammensætning af boliger med mange mindre lejligheder,« forklarer han.

Super fin lejlighed

Med pensionister, enlige forsørgere, børnefamilier og studerende bosat tæt på hinanden giver det et særligt miljø, som afspejler samfundet, og hvor beboerne kan have glæde af, og måske lære af, hinanden.

»Der er elevatorer her, så for eksempel pensionister kan komme op og ned. Og for os andre, når vi skal bære noget tungt. Hornslet virker som en hyggelig by, og jeg tror, vi kan få meget glæde af hinanden her, når vi lærer hinanden at kende. Og så er det en super fin lejlighed, der er meget lys i alle rum,« slutter Hjalte Eriksen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen