Madanmelder skamroste Restaurant Moment før Michelin uddeling

De eftertragtede Michelin-stjerner blev uddelt mandag aften, og madanmelder Ole Troelsø tippede på forhånd, at Syddjurs kom med i det estimerede selskab. Det sagde han til dr.dk, men sådan kom det ikke til at gå.

Artiklens øverste billede
Restaurant Moment blev i 2019 en del af den fornemme Michelin-familie. Ejerne bag fokuserer på at inspirere ved at forvandle havens grøntsager til bæredygtigt gourmetmad. Restaurant Moment fik en ”Bib Gourmand”. En udnævnelse, der gives for god mad til rimelige priser. Ejer Rikke Storm Overgaard. Foto: Stine Rasmusse

Restaurant Moment i Friland i Feldballe bør være med i det nye Michelin katalog, mener madanmelder Ole Troelsø.

Det sagde han forud for mandagens uddeling af de eftertragtede stjerner ved en seance mandag i Stavanger i Norge.

»Det er bare en mavefornemmelse, men jeg tror, Michelin gerne vil vise, at de kigger meget på bæredygtighed, så der kunne godt komme en stjerne til en grøn restaurant som en slags belønning for, at de gør det meget grønt,« udtalte madanmelderen til dr.dk.

»De adskiller sig ved, at de selv dyrker deres grøntsager lige uden for vinduerne. De har en permakultur-have, hvor vandet fra restauranten genbruges. Og så får de varer fra de små gårde lige i omegnen. De er økologiske og biodynamiske og virkeligt spændende,« lød roserne.

Ole Troelsø kunne ikke skjule, at han kan lide maden, stedet og omgivelserne hos Restaurant Moment.

»Og så smager det sindssygt godt,« lød hans anmeldelse til dr.dk af det, som han har fået på tallerkenen hos Restaurant Moment.

Desværre for Moment gik det ikke som madanmelderen forventede. Restauranten var ikke med på listen. I alt har Danmark nu ellers 38 Michelin-stjerner fordelt på 27 restauranter – det er tre stjerner mere end sidste år fordelt på én restaurant mere.

Restauranten i Feldballe har ellers tidligere fået Michelins bevågenhed. I februar 2019 fik det populære spisested også tildelt udmærkelsen ’Bib Gourmand, som gives til spisesteder med god mad til rimelige priser.

Prisen blev givet på baggrund af Restaurant Moments smagsmættede retter baseret på planter og grøntsager, men også for restaurantens øgede fokus på bæredygtighed og økologi.

Restaurant Moment drives af Rikke og Morten Storm Overgaard. Sammen har de skabt en restaurant, som hviler på klare holdninger, når det kommer til etikken. Alle beslutninger træffes med omtanke for naturen, dyr og mennesker, hvilket blandt andet giver sig til udtryk på tallerkenen.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen