Nye boliger i Skanseparken efter svær fødsel

Efter en lang og sej proces havde renoveringen af Djursbo-afdelingen i Skanseparken i Ebeltoft rejsegilde med blant andet deltagelse af borgmesteren.

Artiklens øverste billede

En grå dag med vedvarende støvregn fandt sit lyspunkt fredag 17. september, da den nye afdeling af Skanseparken i Ebeltoft holdt rejsegilde. Direktøren for Djursbo, Dennis Larsen, og borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen, holdt tale til den store flok fremmødte, som blandt andet talte entreprenører og håndværkere, fremgår det af en pressemeddelelse.

»Jeg er glad for, det her byggeri er lykkedes til stor gavn for Ebeltoft og hele Syddjurs Kommune. Her er stort behov for lejeboliger, og Djursbo skal have stor ros for, at det er lykkedes at omkalfatre Skanseparken med sin fantastiske beliggenhed tæt på by og natur her i Ebeltoft,« sagde borgmester Ole Bollesen bl.a.

Med en forventet nettotilflytning på mere end 300 borgere årligt ligger Syddjurs Kommune i toppen af tilflytningskommuner i Danmark. Derfor tror han på et vedblivende behov for udlejningsboliger, som Kommunen er »dybt, dybt interesseret i« at skabe rammerne for.

Svær proces endte godt

»Det har været en lang, sej proces, og jeg er glad for, vi nu er nået hertil. Det er blevet flot og hænger godt sammen med den gamle del af Skanseparken, holdt i hvidt og gråt. Jeg er rigtig glad for at bo her, og jeg skal absolut ikke tilbage til København, hvor jeg oprindeligt kommer fra,« fortæller Ulla Wied.

Hun er formand for bestyrelsen i Djursbo og i afdelingen Skanseparken, hvor hun selv bor i et af rækkehusene. Renoveringen har i sin helhed haft sin begyndelse for 15 år siden, da man ville renovere hele Skanseparken og gennemrenovere de to boligblokke nærmest Østerallé. De gamle bjælker fra 1970 viste sig at være placeret forkert, og ingen ville garantere, det ville holde.

»Projektet har været udsat for en lang række udfordringer. Imens byggeriet lå stille og vi kæmpede med usikkerhed omkring den samlede økonomi for projektet, fortsatte de løbende omkostninger. Men med Landsbyggefondens støtteordninger i ryggen er det nu endelig lykkedes at få byggeriet igennem,« fortæller Dennis Larsen, direktør for Djursbo.

Dennis Larsen, direktør for Djursbo, roser Syddjurs Kommune for den store opbakning til byggeriet af Skanseparkens nye afdeling. Borgmester Ole Bollesen mener, almennyttigt boligbyggeri er vigtigt for Syddjurs Kommune, og han har i sin valgperiode deltaget i samtlige rejsegilder. Pressefoto

Flere byggerier på vej

Faktisk er byggeriet lykkedes så godt, at det i stedet for 56 lejligheder, som oprindeligt planlagt, er blevet til 61, og de yderste rækkehuse mod nord har fået altaner. Han giver stor ros til Syddjurs Kommune, som har vist tillid og givet arbejdsro til Djursbo i det meget lange forløb. Resultatet, mener han, har været det værd.

Byggeriet er blevet bedre, end jeg har turdet drømme om. Det, at vi blev tvunget til at rive de to blokke ned og bygge nyt, har givet et langt bedre byggeri

Dennis Larsen, direktør for Djursbo

»Byggeriet er blevet bedre, end jeg har turdet drømme om. Det, at vi blev tvunget til at rive de to blokke ned og bygge nyt, har givet et langt bedre byggeri,« slutter direktør Dennis Larsen.

Boligselskabet er lige nu også engageret i adskillige nybyggerier. Der er seks nye boliger på vej i Kolind på Mejerivej, 38 i Ryomgård Midtpunkt, 18 på Carl T. H. Dreyers Vej i Ebeltoft, 10 mere i Ryomgård, 18 boliger på Hovedgaden i Rønde og 82 på Strandvejen i Ebeltoft i tre etaper med den sidste færdig i 2025. Til den tid, vurderer Dennis, vil der være balance imellem behov for boliger og antallet af dem. Da en del af foreningens boliger er af ældre dato, er der også planlagt renoveringer af eksisterende lejligheder og huse i Mørke, Hornslet og Ebeltoft.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Del artiklen