Kom til Store Legedag i Hornslet Hallen

Hornslet Hallen samler byens børn til Store Legedag i weekenden. Kom og oplev børneband og hoppeborge og bliv inspireret af byens lokale idrætsforeninger.

Artiklens øverste billede
Sidste gang der var Store Legedag var der både balloner og maskot. I år kan børnene blandt andet se frem til børneband og stort hoppeland. Foto: Hornslet Hallen

Lørdag d. 9. oktober slår Hornslet Hallen dørene op til en dag i børnenes tegn under navnet: Åbent hus – Store Legedag. I Hal 1 vil der være stort hoppeland med hoppeborge og legende børn. I de øvrige lokaler kan gæsterne opleve byens lokale foreninger folde sig ud. Det er anden gang, der afholdes store legedag i Hornslet Hallen, og arrangørerne glæder sig til igen at kunne byde byens børn velkommen efter et års pause.

»Det vigtigste er, at vi får åbnet op for det, og folk kan se, at vi nu er i gang igen, og at folk får en god dag. Både bedstemor, mor, far og børnene,« fortæller Karsten Nissen, der er centerleder af Hornslet Hallen.

Han ser frem til at vise, at hallen for alvor er åben igen. Samtidig er dagen en mulighed for at samle byens indbyggere og pleje fællesskabet. Det er der nemlig behov for.

Mere end en pendlerby

»Det som alle frygter, er jo det her med, at Hornslet bare bliver en pendlerby. Så vi forsøger hele tiden, i samarbejde med de andre foreninger i byen, at få skabt et fællesskab og få samlet folk i byen,« fortæller Karsten Nissen.

Derfor mener han, at det er vigtigt at få lavet en masse fælles arrangementer, der samler byen. Det er en pointe, der kan ses i bybilledet i Hornslet i disse dage. Udover Åbent hus arrangementet i er der i denne uge også modeshow i Hornslet Hallen. Selvom målgruppen måske er en lidt anden til dette arrangement, er det samme målsætning, de arbejder med.

»Det handler om at skabe noget fællesskab, så Hornslet ikke bare bliver en by man bor i, men også en by man lever og deltager aktivt i.«

Derfor vil byens lokale foreninger også være stærkt involveret i dagen.

Oplev byens muligheder

Værdien i at involvere byens foreninger så hallen for halvandet år siden, da der var Store Legedag for første gang.

»Det var godt at involvere foreningerne, så det ikke kun blev leg, men også information og viden om hvilke muligheder der er i byen.«

I løbet af dagen får foreningerne mulighed for at vise, hvad de er gode til. Der kommer både badminton, gymnastik, håndbold, fodbold og meget mere. Derudover kommer den lokale danselærer fra Spjæt dansestudio, og laver noget dans med børnene. Det er ifølge Karsten Nissen enormt vigtigt at foreningerne også får mulighed for at gøre opmærksomme på sig selv.

»Folk skal komme, fordi de kan komme som en hel familie. Børnene kan rende og lege, og de voksne kan sidde og drikke en kop kaffe og lære hinanden at kende.«

Karsten Nissen, centerleder, Hornslet Hallen

»Hvis de kan lokke nogle af børnene til at danse eller spille fodbold på lørdag, så kan det være, at børnene synes det er så sjovt, at de bliver hængende fremadrettet.«

Samtidig er det også en mulighed for nybyggere og nytilflyttere, som ikke kender byen så godt, for at opleve noget af det Hornslet har at byde på, og at blive en del af det lokale liv.

»Folk skal komme, fordi de kan komme som en hel familie. Børnene kan rende og lege, og de voksne kan sidde og drikke en kop kaffe og lære hinanden at kende.«

Udover hoppelandet og foreningerne vil der også være ansigtsmaling og et sted, hvor børnene kan male på sten. Sidst men ikke mindst kommer børnebandet Skraldebang også og underholder »for at skyde det hele lidt i gang,« som Karsten Nissen siger.

Arrangementet starter kl. 10, hvor Skraldebang går på scenen, og løber indtil kl. 14.00. Entre.

Læs også

Del artiklen