Forældre skal droppe uddannelsessnobberi

Kun de færreste forældre i Region Midtjylland foretrækker, at deres børn vælger en erhvervsuddannelse. Det viser en ny befolkningsundersøgelse.

Artiklens øverste billede

Kun 22 procent af de midtjyske forældre foretrækker, at deres barn søger ind på en erhvervsuddannelse. Til sammenligning peger hele 44 procent på gymnasiet som det foretrukne valg på deres børns vegne. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov.

«Selvom Midtjylland dermed er den region, hvor flest forældre foretrækker, at deres børn vælger en erhvervsuddannelse, så er der lang vej igen, hvis vi skal have tilstrækkeligt med unge til at vælge en karriere som faglært. For vi ved af erfaring, at forældrene har enorm betydning for, hvilken uddannelsesvej, næste generation tager. Allerede nu kan vi da også mærke, at der mangler unge med en erhvervsuddannelse i Midtjylland, og behovet vil kun blive større de kommende år,« siger Martin Arberg, formand for TEKNIQ Arbejdsgivernes regionale råd for Region Midtjylland, der repræsenterer regionens el-, vvs- og metalvirksomheder, i en pressemeddelelse.

Det starter i folkeskolen

Undersøgelsen viser også, at mere end en tredjedel af de midtjyske forældre ikke mener, det afgørende, om deres børn vælger at gå erhvervsskole- eller gymnasievejen.

»Som udgangspunkt er det jo positivt, at de unge træffer deres eget valg. Vi oplever bare ikke, at de får mulighed for at gøre det på et oplyst og objektivt grundlag – primært fordi studievejledningen i folkeskolen stadig i alt for høj grad fokuserer på de gymnasiale uddannelser. Jeg er godt klar over, at man flere steder i Midtjylland gør en stor indsats – også fra folkeskolernes side – for at vende udviklingen. Men som den nye undersøgelse viser, er der tale om et langt og sejt træk,« siger Martin Arberg.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen