Hjælp at hente når kommunen vil lukke din private vandforsyning

Ønsker kommunen at lukke din private vandforsyning mod din vilje, så kan du få gode råd og vejledning, når den landsdækkende forening, Dansk Brøndejerforening holder offentligt møde på Auning Kro.

Artiklens øverste billede
Den landsdækkende forening Dansk Brøndejerforening holder tirsdag den 26. oktober kl. 19 offentligt møde på Auning Kro, hvor de vil orientere om lovgivningen og mulighederne for at sikre egen vandforsyning, hvis kommunen ønsker at lukke den. Foto: Djursland Landboforening.

Norddjurs Kommune har lige nu deres ”Vandforsyningsplan 2021-2027” i høring. Den landsdækkende forening Dansk Brøndejerforening erfarer, at kommunen benytter denne vandforsyningsplan til at få lukket så mange af de private vandforsyninger som muligt. Det skriver Djursland Landboforening i en pressemedddelelse.

Det faktum har i følge foreningen skabt stor frustration hos foreningens 72 medlemmer på Djursland med en betydelig overvægt i Norddjurs Kommune.

Nidkær forvaltning

Derfor har den høringsberettigede forening besluttet at holde et offentligt møde på Auning Kro, Torvegade 12, 8963 Auning. Det bliver tirsdag 26. oktober kl. 19, og her vil brøndejerforeningens bestyrelse rådgive og orientere om lovgivningen på vandområdet og informere om muligheden for at sikre egen vandforsyning i fremtiden.

»Norddjurs Kommune har i flere år været i toppen af vores røde liste som den kommune med den mest nidkære forvaltning. De vil tvangskollektivisere al vandforsyning i Norddjurs Kommune, og vi mener ikke, at folk skal kunne tvinges på et vandværk. Det er der mange grunde til, som vi kommer ind på til mødet. Vi har inviteret medlemmer, såvel som ikke-medlemmer, til mødet sammen med den kommunale forvaltning og kommunalpolitikere, og vi håber, at vi kan få en aften med en god dialog,« lyder det fra Wisti Wistisen, som er formand for Dansk Brøndejerforening.

Erfaring at hente

Påstanden om at Norddjurs Kommune ønsker at lukke samtlige private vandforsyninger falder i Djursland Landboforenings øjne i god tråd med kommunens udmelding først på året 2021, hvor de med deres ”Vandforsyningsplan 2021-2027” fastholdt, at områdets landmænd ikke må bruge egen boring til at vande deres husdyr og til rengøring af stalde og makiner, hvis deres bolig tilsluttes almen vandforsyning.

Det fik dengang formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, til at skrive et åbent brev til borgmesteren, hvor han understregede, at han fandt forslaget dybt kritisabelt og ikke særlig erhvervsvenligt. Et tiltag, som kommer til at koste landmændene rigtig mange penge.

»Samtlige medlemmer i Dansk Brøndejerforenings bestyrelse har haft nogle oplevelser med deres kommuner, som er blevet løst. Vi ønsker gennem dialog og samarbejde med kommunerne at hjælpe dem, som ikke kan klare sig selv overfor myndighederne, og som bliver uretfærdigt behandlet. Vi kommer denne aften ind på, hvordan vi igennem de sidste mange år har hjulpet vores medlemmer,« forklarer Wisti Wistisen.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Norddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Lokalavisen Norddjurs' nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Norddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen