Syddjurs Kommune og Djursland Landboforening indgår Klimapartnerskabsaftale

Klimapartnerskabsaftalen skal styrke dialogen og bidrage til, hvordan landbruget og kommunen sammen løser klimaudfordringerne.

Artiklens øverste billede
Kim Lykke Jensen, formand Udvalget for Natur, Teknik og Miljø i Syddjurs Kommune (midten) og hans næstformand i udvalget, Jørgen Ivar Mikkelsen (th) var tirsdag formiddag på besøg hos Djursland Landboforening. Her underskrev de, sammen med Hans Gæmelke, formand for Djursland landboforening (tv), en Klimapartneraftale, som skal styrke dialogen og bidrage til, hvordan landbruget og kommunen sammen løser klimaudfordringerne. Foto: Djursland Landboforening.

Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening, og Kim Lykke Jensen, formand for Udvalget for Natur, Teknik og Miljø i Syddjurs Kommune, underskrev tirsdag morgen en partnerskabsaftale – en såkaldt Klimapartnerskabsaftale, som skal være med til at skabe dialog mellem Syddjurs Kommune og landbruget for på sigt at finde ud af, hvordan man sammen løser klimaudfordringerne på en måde, der understøtter landbrugets fortsatte udvikling som erhverv i kommunen.

»Vi landmænd er en del af klimaløsningen, og jeg mener bestemt, at en aftale som denne kan sikre, at vi som erhverv kan blive inddraget i processen med CO2-reduktionen, og sikre, at vi også i fremtiden kan drive landbrug i Syddjurs Kommune,« lyder det fra Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening i en pressemeddelelse fra foreningen.

Bæredygtig indsats

Partnerskabet er en del af Syddjurs Kommunes bæredygtighedsindsats, og håbet er et godt samarbejde om landbrugets grønne omstilling og samtidig implementering af regeringens klimaudspil for landbrugets reduktion af CO2.

Formanden for Udvalget for natur, teknik og miljø Kim Lykke Jensen udtaler i pressemeddelelsen fra Syddjurs Kommune om aftalen:

»Jeg er meget glad for denne klimapartnerskabsaftale med landbruget i Syddjurs Kommune. Landbruget har som bekendt en stor andel af den samlede klimaaftryk for Danmark, og er derfor en nødvendig samarbejdspartner for at indfri vores tårnhøje ambitioner for klimaet. Timingen er perfekt i forhold til den netop indgåede landbrugsaftale i Folketinget, hvor der netop er fokus på udtagning af lavbundsjorde og andre gode elementer, som passer fint for Syddjurs. Nu skal vi bare i arbejdstøjet.«

Partnerskabet er gældende for 2021-2022 og skal derefter revideres af begge parter.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen